Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fostul premier pakistanez, Imran Khan, transferat într-o închisoare de maximă siguranță

Fostul prim-ministru pakistanez Imran Khan a fost transferat la o închisoare de maximă siguranță din regiunea Punjab, după ce un tribunal l-a condamnat la trei ani de închisoare pentru corupție. Această închisoare este cunoscută pentru condițiile sale dure.

A doua arestare a fostului premier

Este pentru a doua oară în acest an când fostul premier pakistanez este arestat. Instanța a decis că acesta a ascuns bunuri după ce ar fi vândut cadouri de la stat. Acesta a fost înlăturat în urma unui vot de neîncredere în aprilie 2022, dar a rămas principala figură a opoziției din țară.

Imran Khan s-a întâlnit cu jurnaliști străini cu câteva zile înainte de arestarea sa.

Imran Khan, fost prim-ministru pakistanez: "Nimeni nu poate învinge PTI (n. red. partidul politic al lui Khan). Acum, PTI a câștigat. Să facă ce vor, să mă bage în închisoare sau să mă destituie. Nu poți opri partidul pentru că majoritatea voturilor aparține partidului."

Susținătorii lui Khan au protestat în fața casei sale

Poliția pakistaneză a reținut susținătorii fostului premier, care au protestat în fața casei sale, dar și în capitală, după arestarea acestuia.

Syed Salman Shah, susținător al lui Imran Khan: "Suntem aici pentru a protesta împotriva arestării lui Imran Khan, dar statul nu ne permite să facem acest lucru și îi arestează pe cei care vin să protesteze. De asemenea, cerem liderilor noștri locali să iasă din casele lor. Odată ce veți fi aici, muncitorii vă vor urma."

Într-un mesaj înregistrat înainte de arestarea sa, fostul prim-ministru Imran Khan a făcut apel la populația pakistaneză să protesteze pașnic.

Imran Khan, fost prim-ministru pakistanez: "Pakistanezii mei, până când acest mesaj va ajunge la voi, voi fi fost arestat și voi fi în închisoare. Singurul apel pe care vi-l adresez este să nu stați acasă, deoarece nu duc această luptă pentru mine. O fac pentru națiunea mea, pentru voi, pentru viitorul copiilor voștri. Dacă nu veți lupta pentru drepturile voastre, veți trăi o viață de sclavi."

Partidul fostului premier a condamnat hotărârea și a declarat că va contesta decizia la o instanță superioară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE