Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fost șef al unei fabrici de armament din Lvov, suspectat că ar fi furat aur și argint din sistemele de apărare antiaeriană

Serviciul de presă al Biroului pentru Securitate Economică din Ucraina a anunțat că un fost șef al unei fabrici de armament din Lvov ar fi furat aur, argint și alte metale din sistemele de apărare antiaeriană.

Serviciul Ucrainean de Securitate și Procuratura Generală confirmă incidentul, care este investigat. Conform surselor citate, acastă persoană le-ar fi ordonat subalternilor să dezasambleze asemenea sisteme de apărare antiaeriană, care fuseseră aduse la fabrică pentru reparații și îmbunătățiri. Apoi, acesta "și-a însușit" piese dezafectate care conțineau metale prețioase, conform Pravda.

Fostul șef este acuzat de delapidare

Biroul de Securitate Economică a explicat că modul său de operare a implicat și bancuri de testare, unități de producție neterminate și componente. Prejudiciul făcut ar fi de aproximativ 2 kg aur, 23 kg argint, 102 g platină, 65 g paladiu și 15 g rodiu, din aliajele care erau extrase.

Procuratura Generală susține că aceste materiale sunt folosite la fabricarea echipamentelor radio, cu destinații speciale, pentru controlul sistemelor de apărare aeriană.

Fostului manager i s-a comunicat o înștiințare de suspiciune pentru săvârșirea unei infracțiuni de delapidare, în temeiul articolului 191.5, din Codul Penal al Ucrainei, privind însușirea de obiecte și proprietăți prin abuz de poziție oficială. Articolul prevede pedepse de 7-12 ani de închisoare și confiscarea bunurilor.

Cercetarea preliminară continuă, iar acum se încearcă stabilirea identităților tuturor persoanelor implicate. Serviciul de Securitate al Ucrainei verifică și informațiile potrivit cărora fostul manager ar fi colaborat cu serviciile secrete ruse.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE