Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fostul prefect Dan Ilie Morega, arestat la domiciliu. A fost prins a șasea oară fără permis de conducere, după ce a făcut accident

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, a fost implicat, în seara de 21 martie, într-un accident rutier, soldat doar cu pagube materiale. Problema este însă că aceasta este a șasea oară când Ilie Morega este prins conducând fără permis.

Dan Morega, prins a șasea oară fără permis de conducere

UPDATE: Arest la domiciliu pentru Dan Morega, cu dispozitiv electronic de supraveghere.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1: „În temeiul art. 242 alin. 3 C.proc.pen. rap. art. 215 alin. 7 C.proc.pen., art. 223 alin. 1 lit. d) C. proc. pen. şi art. 218 alin. 1 C. proc. pen., înlocuieşte măsura controlului judiciar, dispusă prin ordonanța nr. 2404/160/P/2024, din data de 13.03.2024, a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, faţă de inculpatul Morega Dan-Ilie, ... , cu măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, de la data rămânerii definitive a prezentei.

În baza art. 221 alin. 1 C.proc.pen., impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi domiciliul fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

În baza art. 221 alin. 2 lit. a) C.proc.pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are obligaţia să se prezinte la organul de urmărire penală, judecătorul de drepturi și libertăți, judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat.

În baza art. 221 alin. 3 C.proc.pen. rap. la art. 215 alin. 2 lit. g) şi i), obligă inculpatul ca, pe durata arestului la domiciliu:

- să poarte permanent un dispozitiv electronic de supraveghere;

- să se supună măsurilor de control, îngrijire sau tratament medical în scopul tratării afecţiunilor cu care a fost diagnosticat;

- să nu conducă vehicule pe drumurile publice.

În baza art. 221 alin. 4 C.proc.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”

Decizia poate fi contestată în 48 de ore.

Morega se afla sub control judiciar, pe care l-a încălcat pentru că s-a urcat la volan, deși avea intedicție. Inițial, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a cerut înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive, dar cererea a fost respinsă.


Știrea inițială:

Morega are dreptul de a conduce anulat, din cauze medicale, de pe 6 februarie 2024. De atunci, el a ignorat însă interdicția și a fost surprins de mai multe ori de polițiști în timp ce conducea. A fost prins în Mehedinți, Gorj și București, iar procurorii din capitală l-au pus sub control judiciar pentru următoarele trei luni și i-au interzis să se mai urce la volan.

Aceeași interdicție a primit-o și din partea procurorilor din Gorj, după ce a fost evaluat medical. Psihiatrii au ajuns la concluzia că fostul prefect, în vârstă de 78 de ani, este inapt să conducă şi discernământul lui este limitat.

Comisia de medici i-a prescris și un tratament și a dispus ca acesta să aibă permanent un însoțitor. Acum, pentru că a fost prins a șasea oară conducând fără permis, Dan Ilie Morega poate ajunge direct în spatele gratiilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE