Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Polițist lovit de un șofer băut și pozitiv la droguri. Conducătorul auto a primit mandat de arestare pentru 30 de zile

Un polițist din Capitală a fost rănit de un șofer băut, care a ieșit pozitiv și la Drug Test. Bărbatul ar fi consumat cocaină, conform unor surse apropate achetei. Tânărul conducător auto refuzase să oprească la un control de rutină, iar ofițerii au pornit cu mai multe mașini pe urmele lui. Suspectul a reușit să treacă de primul baraj numai după ce a dat cu mașina peste unul dintre polițiști. A fost prins, în cele din urmă, pe o stradă din Sectorul 1 și a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Atenție urmează informații care vă pot afecta emoțional! 

Imaginile suprinse de camerele stradale arată cum mașina suspectului este blocată de un autoturism al Poliției. Șoferul fugărit încearcă o manevră prin partea dreaptă a drumului când apare și a doua mașină de la Rutieră. Unul dintre agenți coboară, se duce spre mașina lui în fugă și se urcă pe capotă. A fost momentul în care suspectul  a accelerat și l-a lovit pe ofițer, după care a avariat o mașină a Poliției.   

Agenții au folosit și dispozitivele de blocare forțată , care pot provoca pene mașinilor, dar a fost inutil. Ulterior,  soferul urmărit și-a abandonat autoturimul în care mai erau alte două tinere. Au fost prinși cu toții cîteva minute mai târziu. 

Toate aceste scene periculoase s-au întâmplat în jurul orei 4.30, pe mai multe străzi  din sectorul 1 al Capitalei, după ce polițiștii au vrut să-l oprească, inițial,  pe suspect la un control de rutină, pe Șoseaua Nordului.  

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne: ”Știu că s-au luat toate măsurile imediat după accident pentru a proteja pe viață. Au reieșit indicii cu privire la posibila prezenta în organism substanțelor psihoactive, motiv pentru care a fost dus la IML pentru probe biologice.”

De la IML, acesta a fost dus la Poliție, pentru audieri. Acolo, i s-a făcut rău și a fost chemat SMURD-ul ca să îl preia. 

Șoferul s-a ales cu dosar penal 

Șoferul are 27 de ani, iar pe pagina lui de Facebook, a postat, de-a lungul timpului, numeroase fotografii cu mașini străine, având mulți cai putere. Pe numele său a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea sub influența alcoolului sau altor substanțe.

 Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne: ”Astfel de de incidente, din păcate, vor vom continua până când nu reușim să ajungem ca societate la un grad de conștientizare, de educație care pur și simplu să creeze un lider arbitru pentru fiecare. [...] Sunt milioane de conducători auto,, doar câteva mii de polițiști, din care o parte la Poliția Rutieră. Nu putem să combatem acest flagel doar prin acțiuni de sancționare. Educația este cheie aici.”

Un caz asemănător s-a petrecut, recent, în orașul Cisnădie din județul Sibiu.  Un polițist local a fost rănit pe când dirija traficul rutier. Iar acum două săptămâni, în București, un alt agent al Brigăzii Rutiere a fost acroşat de o maşină condusă de o femeie, tot în timp ce bărbatul dirija bunul mers al circulației pe șosea. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE