Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FIFA anchetează evenimentele de după finala Campionatului Mondial de Fotbal. Salt Bae, un cunoscut bucătar, s-a pozat cu trofeul

FIFA a anunțat că anchetează cum a fost posibil ca Salt Bae, un cunoscut bucătar și proprietar al unui lanț de restaurante de lux, să fie prezent pe teren imediat după finala Campionatului Mondial de fotbal din Qatar.

Imaginile cu bucătarul turc, care s-a pozat cu trofeul Cupei Mondiale și jucătorii din naționala Argentinei au devenit virale, iar FIFA a transmis că va lua măsuri în acest sens.

După festivitatea de premiere, Salt Bae a tras efectiv de Leo Messi pentru a-și face un selfie cu cel mai bun jucător al turneului.

Regulamentul FIFA spune clar că trofeul poate fi atins doar de jucători, oficiali și șefi de stat.

Scandalul de corupţie Qatargate

Fosta vicepreşedintă a Parlamentului European Eva Kaili, partenerul său de viaţă Francesco Giorgi, care este şi asistent parlamentar, fostul eurodeputat Pier Antonio Panzeri (toţi social-democraţi) plus lobby-istul şi directorul ONG-ului „No Peace Without Justice”, Niccolo Figa-Talamanca, sunt inculpaţi într-un scandal de corupție din Parlamentul European.

Cei patru sunt acuzaţi de participare la o organizaţie infracţională, spălare de bani şi corupţie. Aflată în detenţie în penitenciarul belgian Saint Gilles, Eva Kaili urmează să compară joi în faţa justiţiei belgiene.

În paralel, Parchetul financiar de la Atena a deschis o anchetă preliminară pentru luare de mită şi spălare de bani cu privire la eurodeputata elenă Eva Kaili.

Scandalul de corupţie Qatargate, care a zguduit Parlamentul European, este „dramatic şi dăunător pentru credibilitatea Uniunii Europene” şi face mai grea pentru Bruxelles soluţionarea mai multor crize suprapuse, a declarat preşedintele Consiliului European, Charles Michel, într-un interviu publicat de POLITICO.

Michel s-a arătat îngrijorat de acuzaţiile de participare la o organizaţie infracţională, spălare de bani şi corupţie, formulate recent de poliţia belgiană la adresa unor actuali şi foşti membri ai Parlamentului European.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE