Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ferrari încheie colaborarea cu Mick Schumacher. Fiul lui Michael Schumacher va fi coleg cu Lewis Hamilton

După ce Mick Schumacher și-a pierdut locul în echipa Haas, Ferrari a anunțat oficial, joi, că încheie colaborarea cu fiul multiplului campion de Formula 1. Acesta era pilot pentru Academia de Piloți Ferrari din 19 ianuarie 2019.

Schumacher junior și-a găsit în scurt timp o nouă echipă. În sezonul 2023, acesta va fi pilot de rezervă pentru Mercedes și va deveni coleg cu Lewis Hamilton și George Russell.

Mick Schumacher, campionul F2 din 2020, a pilotat două sezoane pentru Haas, dar a fost dat la o parte în favoarea lui Nico Hulkenberg pentru sezonul 2023. Echipa a preferat experiența pilotului german cu 181 de curse în F1.

La scurt timp după ce Haas a anunțat că Schumacher nu va mai pilota pentru echipă în sezonul următor, Toto Wolff, Team Principal la Mercedes, și-a anunțat intenția de „a avea grijă” de tânărul pilot, având în vedere legăturile familiei Schumacher cu echipa germană.

Tatăl lui Mick, Michael Schumacher, de șapte ori campion, a concurat pentru Mercedes în mașini sport și DTM înainte de a deveni pilot de F1 timp de trei ani pentru Mercedes. Totodată, unchiul lui Mick, Ralf, și vărul David au concurat și ei pentru Mercedes în diferite categorii.

În sezonul 2022, Mick Schumacher a terminat clasamentul pe locul 16, cu 12 puncte obținute. Coechipierul său, danezul Kevin Magnussen, un pilot cu o experiență mult mai mare în Formula 1, a încheiat sezonul pe locul 13, cu 25 de puncte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE