Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fenomenul imigrației, intens dezbătut de opinia publică franceză, în contextul unei crime recente

Opinia publică din Franța este în șoc după ce o fetiță de 12 ani a fost ucisă și abandonată într-o valiză în fața casei sale din nord-estul Parisului. Crima a readus în discuție în rândul cetățenilor francezi subiectul imigrației. Politicieni atât de dreapta, cât și de stânga, au catalogat administrația președintelui Macron drept responsabilă pentru această crimă. În contra replică, membrii administrației au făcut apel la opinia publică și la politicienii să acorde timp anchetatorilor pentru a rezolva acest caz.

Cazul, în curs de investigare

Franța se confruntă cu o dezbatere reaprinsă și controversată pe tema imigrației. Politicienii de stânga și de dreapta își lansează acuzații și alimentează o discuție despre cine sau ce este responsabil pentru uciderea unui copil de 12 ani în Paris, săptămâna trecută.

Rămășițele Lolei au fost găsite într-un portbagaj din fața blocului de locuințe. Fetița locuia împreună cu familia sa în nord-estul capitalei franceze. Pe corp au fost găsite urme de tortură și viol. Principalul suspect în acest caz este un cetățean algerian în vârstă de 24 de ani care se află în custodia poliției și asupra căruia s-a emis ordin de părăsire a teritoriului francez după ce permisul de ședere a expirat.    

Cazul este încă în curs de investigare, dar liderul extremei drepte, Marine Le Pen, a calificat guvernul francez drept responsabil pentru acest incident din cauza politicii sale permisive în materie de imigrație. Membrii administrației lui Emmanuel Macron au catalogat acest lucru drept o însușire politică a unei tragedii și au cerut atât publicului, cât și opoziției să acorde timp pentru ca poliția și anchetatorii să își poată face treaba. 

Un protest tăcut în semn de omagiu pentru Lola era programat pentru mai târziu în cursul zilei de astăzi, dar a fost anulat la cererea familiei. Un marș este programat să aibă loc joi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE