Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Femeie înțepată de un scorpion, după ce a cumpărat banane dintr-un magazin din Iași. Lidl: Nu există informații că scorpionul ar fi provenit dintr-unul dintre magazinele noastre

Publicat de: Euronews

O femeie din Iași a fost înțepată de un scorpion, după ce ar fi cumpărat banane dintr-un magazin din oraș. Ea crede că a dus vietatea acasă în punga de cumpărături.

10/03/2023 , 19:46

Reacția Lidl: Nu există informații că scorpionul ar fi provenit dintr-unul dintre magazinele noastre

„Referitor la informațiile publicate cu privire la faptul că o persoană a fost înțepată de un scorpion în locuința sa în data de 09 martie 2023, după ce ar fi achiziționat banane în data de 01 martie 2023 dintr-unul din magazinele Lidl, dorim să clarificăm că, nu există informații care să indice faptul că scorpionul ar fi provenit dintr-unul dintre magazinele noastre.

Totodată, vă confirmăm faptul că atât analiza noastră internă demarată imediat ce am aflat de această situație, cât și controlul realizat chiar în cursul acestei zile (10.03.2023) de către autoritatea sanitară veterinară au concluzionat că cerințele și standardele sanitare veterinare privind vânzarea fructelor și legumelor către consumatorii finali sunt respectate, nefiind constatate nereguli privind siguranța alimentară. În plus, subliniem faptul că toți furnizorii noștri de fructe și legume, precum și distribuitorii, sunt certificați atât la nivel european, cât și național, cu certificări precum GLOBALG.A.P., certificare HACCP/GMP, certificare ISO 22000 – sistem de management al siguranței alimentelor, certificare ISO 9001 – sistem de management al calității, atestând calitatea și conformitatea produselor pe tot lanțul de aprovizionare.

Deși nu poate fi stabilită o legătură de cauzalitate între achiziția produsului în data de 01 martie 2023 și evenimentul petrecut în data de 09 martie 2023, ne pare rău pentru situația prin care a trecut clienta noastră.

Dorim să asigurăm clienții Lidl și opinia publică de faptul că atât compania, cât și partenerii noștri sunt preocupați în permanență de respectarea riguroasă a unor standarde înalte de siguranță alimentară”, transmite Andreea Tudor.

 

ȘTIREA INIȚIALĂ

O femeie din Iași a fost înțepată de un scorpion, după ce ar fi cumpărat banane dintr-un magazin din oraș. Ea crede că a dus vietatea acasă în punga de cumpărături.

După ce a fost înțepată de scorpion, femeia s-a dus la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

”În triajul spitalului Sf. Parascheva din Iași s-a prezentat o pacientă care prezenta o marcă ce ne-ar fi dus la gândul unei înțepături de scorpion, acest lucru corelat cu relatările ei.

A beneficiat de consult de specialitate și de tratament preventiv”, a declarat dr. Florin Rosu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Cât de periculoasă e înțepătura de scorpion

Scorpionii fac parte din specia de artropode regăsite pe toate continentele, cu excepția Antarcticii.

Potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină a SUA, în lume există aproape 1.750 de specii de scorpioni, însă doar 25 sunt considerate letale pentru oameni.

În majoritatea cazurilor, înțepătura unui scorpion provoacă durere, dar este relativ inofensivă pentru un adult sănătos. Înțepătura unor specii de scorpion care se găsesc în Asia, Africa și America de Sud poate necesita îngrijiri medicale, din cauza efectelor potențial toxice ale veninului. Pe lângă umflături, poate genera simptome precum hemoragii sau disfuncții neuromusculare.

Scorpionii pot înțepa de mai multe ori, dar veninul lor se epuizează cu fiecare înțepătură.

Potrivit medicilor, în cele mai multe dintre cazuri, înțepăturile de scorpion nu necesită tratament medical.

Dacă simptomele sunt severe, oamenii sunt sfătuiți să primească îngrijiri într-un spital. Pentru a trata durerea, medicii pot administra medicamente intravenos. Antiveninul de scorpion poate fi administrat copiilor pentru a preveni apariția simptomelor. Adulților cu simptome severe li se poate administra, de asemenea, antivenin, conform clinici americane Mayoclinic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE