Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Explozie puternică la o uzină militară din apropierea Moscovei. Aproape 50 de persoane au fost rănite

Cel puțin 45 de oameni au fost răniți, după ce o explozie s-a produs miercuri la o fabrică de opto-mecanică din oraşul Serghiev Posad, situat la aproape 50 kilometri nord-est de Moscova, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

”O explozie a avut loc pe teritoriul fabricii de opto-mecanică Zagorsk”, a scris primarul oraşului, Dmitri Akulov, pe contul său de Telegram.

Potrivit autorităților locale, 23 de persoane au fost internate în spital, iar șase dintre acestea se află la secția de terapie intensivă.

Din primele informații, explozia a avut loc într-un depozit în care erau stocate echipamente explozive, iar cauzele producerii deflagrației sunt deocamdată necunoscute. Agenția rusă TASS relatează că autorităţile au dispus evacuarea întregului personal din toate clădirile şi secţiile, inclusiv din cele închiriate.

Potrivit canalului de ştiri online Mash, depozitul este închiriat unei firme de echipamente pirotehnice.

Din cauza unei de șoc, s-au spart geamurile mai multor clădiri situate în apropierea fabricii, iar o coloană de fum negru a putut fi văzută deasupra localităţii, relatează The Moscow Times.

”Ar mai putea fi oameni sub dărâmături. Mai mult de zece ambulanţe au sosit la locul incidentului, dar, potrivit medicilor, nici acestea nu sunt suficiente”, a transmis canalul de Telegram Baza.

Fabrica în care a avut loc explozia produce dispozitive pentru Armată

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a precizat pentru canalul de televiziune al armatei ruse "Zvezda" că explozia a avut loc într-un hangar metalic şi că nu ar exista flăcări în afară.

Un alt canal rusesc de Telegram a sugerat că o dronă ar fi putut lovi clădirea, dar o sursă citată de agenția TASS a respins această ipoteză, afirmând că explozia nu a avut drept cauză vreo dronă, ci "factorul uman".

În schimb, o sursă citată de agenția RIA Novosti a precizat că o ”încălcare a procesului tehnologic” ar fi cauza preliminară a incidentului.

Pe pagina de internet a uzinei se precizează că această companie dezvoltă şi produce dispozitive optice şi optoelectronice pentru armată şi instituţiile de forţă, industrie şi sectorul medical. În special, produce aparate de uz militar, inclusiv vizoare în infraroşu pentru tancuri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE