Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Explozie la Moscova. Mașina unui fost ofițer ucrainean care a dezertat în Rusia a sărit în aer

Un fost locotenent colonel al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a fost rănit, vineri, în urma unui atentat cu bombă la Moscova. Vasili Prozorov plecase de la locuința sa în momentul în care mașina lui a sărit în aer, relatează agenția rusă Ria Novosti.

Explozia s-a produs în nordul Moscovei. Surse citate de RIA Novosti susțin că fostul ofițer SBU s-a ales cu răni în zona picioarelor și a unuia dintre brațe. Asistentul lui Vasili Prozorov a confirmat incidentul în care a fost implicat fostul ofițer SBU.

Prozorov locuia în Rusia în ultimii ani și investiga acțiunile regimului de la Kiev. Procurorii criminaliști au făcut cercetări la locul faptei și iau în calcul mai multe ipoteze. Una dintre acestea indică faptul că deflagrația s-a produs după declanșarea unui dispozitiv exploziv improvizat.

Cine este Vasili Prozorov

În urmă cu aproape un an, a fost pregătit un atentat la adresa lui Vasili Prozorov, însă a fost dejucat de serviciile speciale, notează publicația Kommersant

Prozorov a fost demis în 2018 din Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), după ce a fost declarat trădător. A devenit celebru în perioada dinaintea alegerilor prezidențiale din Ucraina din martie 2019, când, în cadrul unei conferințe de presă din Moscova, a dezvăluit operațiunile SBU în Ucraina în perioada 2014-2018.

Fostul ofițer ucrainean a afirmat că a colaborat cu Rusia ”din motive ideologice” din aprilie 2014 până la plecarea sa din SBU, arată publicația Meduza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE