Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A murit Roberto Cavalli. Celebrul creator de modă avea 83 de ani și era bolnav

A murit Roberto Cavalli. Celebrul creator de modă a decedat la Florenţa, la vârsta de 83 de ani, potrivit tg24.sky.it, care citează ziarul La Nazione. Cavalli era bolnav de ceva vreme, iar în ultimele zile starea lui se înrăutățise.

Roberto Cavalli a murit la 83 de ani, după o „lungă boală”

Animal print-ul, element distinctiv al mărcii Cavalli

Roberto Cavalli a murit, vineri, în Florenţa, oraşul natal. Era bolnav de ceva vreme, iar în ultimele zile starea lui de sănătate se înrăutățise. El a mers tot mai des la spitale pentru controale.

„Dacă iubești, iubește până la capăt. Iartă, dacă poți. Eu nu am reușit niciodată. Iubire, iubire, iubire. Aceasta va trebui să fie deviza ta din momentul în care te naști și până când renaști”, a spus el în autobiografia sa intitulată simplu „Doar eu” și în care vorbea despre sine sincer, fără filtre, de la primele sale flirturi și pasiunea pentru animale, până la ura pentru oameni nepoliticoși și nu numai.

Îi plăceau mașinile Ferrari și trabucurile. Deținea un elicopter violet.

Provenea dintr-o familie de artiști, iar averea sa ar fi estimată la 550 de milioane de euro.

Designerul florentin lasă în urmă șase copii, dintre care cel mai mic, Giorgio, are puțin peste un an. Băiatul a fost numit astfel după bunicul patern, ucis de naziști în 1944, când Cavalli avea patru ani, potrivit Quotidiano Nazionale.

Alături de Cavalli, în ultimele ore, dar și în ultimii 15 ani, i-a fost partenera de viață, modelul suedez Sandra Bergman Nilsonn, mai tânără cu 45 de ani decât el. Tot ea este cea care l-a făcut pe Cavalli tată pentru a șasea oară.

Creatorul de modă a devenit rapid faimos în întreaga lume mai ales datorită imprimeurilor cu animale. New York Times l-a și intitulat regele stilului animal print. Colecțiile sale din denim sunt și ele celebre, la fel ca și rochiile sale somptuoase, lungi și bogate, de pe covorul roșu. Blănurile cu broderie, de asemenea, sunt elemente distinctive ale mărcii Cavalli.

Încă de la primele colecții, modele cunoscute precum Naomi Campbell și Cindy Crawford au defilat pentru Cavalli.

În 2015, Cavalli a vândut compania omonimă pe care a fondat-o în anii '70, iar la scurt timp după aceea a renunțat și la rolul de director de creație. În România, a venit în 2013, la București, împreună cu cu Irina Shayk.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE