Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Explozie la granița Israel - Liban. Patru militari au fost răniți

Patru soldați israelieni au fost răniți într-o explozie care a avut loc la granița cu Liban, pe teritoriul libanez, după cum precizează Jpost.

Explozie la granița Israel - Liban. Patru militari au fost răniți

UPDATE: Gruparea Hezbollah a revendicat atacul cu bombă asupra militarilor israelieni, potrivit Timesofisrael. Hezbollah spiune că a plasat mai multe dispozitive explozive la granița din interiorul teritoriului libanez, într-o zonă vizavi de comunitatea Adamit, din nordul Israelului.


Știrea inițială:

Armata IDF analizează datele și încă nu a precizat cauza exploziei sau dacă a fost vorba despre vreun atac al Hezbollah.

Neoficial, experții presupun că cele mai probabile cauze ar putea fi o mină terestră sau o formă de dispozitiv exploziv improvizat.

Unul dintre soldați este rănit grav, doi sunt răniți moderat și unul este rănit ușor, conform sursei citate.

Soldații fac parte din batalioanele Sayeret Golani, Yahalom și Egoz, din Divizia 146 IDF. Ei au fost evacuați cu elicopterul, după ce au primit asistență medicală la fața locului.

Ei se aflau în timpul unor operațiuni legate de securizarea graniței, iar unii specialiști spun că desfășoară activități de-a lungul graniței, pentru "a curăța" pozițiile Hezbollah, a le dezarma și pentru a se pregăti mai bine pentru apărarea frontierei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE