Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Exerciții militare în Coreea de Sud. La manevre va participa și un portavion american

Coreea de Sud desfășoară ample exerciții militare și așteaptă alăturarea la manevre a unui portavion american. Aplicațiile comune sunt organizate pentru prima dată în ultimii patru ani și vin după ce recent Coreea de Nord și-a anunțat doctrina ce-i permite utilizarea armelor nucleare.

Coreea de Sud a reacționat dur la anunțul vecinilor din nord și a avertizat că, în cazul în care vor recurge la arme nucleare, se vor îndrepta către autodistrugere. Actualele manevre militare ale armatei sud-coreene sunt parte a expoziției anulale Defense Expo Korea.

Kim Seong-ha, colonel de brigadă în armata sud-coreeană: „Această instruire a fost o mare oportunitate de a demonstra superioritatea armatei sud-coreene, inclusiv a sistemului TIGER al armatei, pentru oamenii din și din afara Coreei de Sud. Vom continua să ne concentrăm asupra antrenamentelor pentru a transforma sistemul nostru excelent de luptă într-o putere copleșitoare.”

Și Washingtonul a denunțat doctrina nucleară a Coreei de Nord, ce-i permite utilizarea preventivă a armei nucleare. SUA califică acțiunile Phenianului drept destabilizatoare și au anunțat că vor continua măsurile de descurajare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE