Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Exerciții militare în Coreea de Sud. La manevre va participa și un portavion american

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Coreea de Sud desfășoară ample exerciții militare și așteaptă alăturarea la manevre a unui portavion american. Aplicațiile comune sunt organizate pentru prima dată în ultimii patru ani și vin după ce recent Coreea de Nord și-a anunțat doctrina ce-i permite utilizarea armelor nucleare.

Coreea de Sud a reacționat dur la anunțul vecinilor din nord și a avertizat că, în cazul în care vor recurge la arme nucleare, se vor îndrepta către autodistrugere. Actualele manevre militare ale armatei sud-coreene sunt parte a expoziției anulale Defense Expo Korea.

Kim Seong-ha, colonel de brigadă în armata sud-coreeană: „Această instruire a fost o mare oportunitate de a demonstra superioritatea armatei sud-coreene, inclusiv a sistemului TIGER al armatei, pentru oamenii din și din afara Coreei de Sud. Vom continua să ne concentrăm asupra antrenamentelor pentru a transforma sistemul nostru excelent de luptă într-o putere copleșitoare.”

Și Washingtonul a denunțat doctrina nucleară a Coreei de Nord, ce-i permite utilizarea preventivă a armei nucleare. SUA califică acțiunile Phenianului drept destabilizatoare și au anunțat că vor continua măsurile de descurajare.

Distribuie

Taguri