Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV | Gabriela Ruse, după ce a fost învinsă în finala Transylvania Open 2023: „Sunt foarte fericită cu rezultatul, chiar dacă nu este trofeul cel mare”

Tamara Korpartch din Germania a câștigat turneul de tenis de la Cluj – Napoca, Transylvania Open 2023. În finală, ea s-a impus în fața Gabrielei Ruse.

După acest rezultat, românca a urcat 61 de locuri în clasamentul jucătoarelor profesioniste de tenis, până pe locul 127.

În exclusivitate pentru Euronews România, Gabriela Ruse a vorbit despre durerile musculare pe care le-a confruntat în finală.

Gabriela Ruse era pe locul 188 în clasamanentul WTA înainte de Transylvania Open și a ajuns pe tabloul principal al turneului după ce a primit o invitație de participare din partea organizatorilor. Spiritul de luptă, dar și publicul de la Cluj-Napoca au ajutat-o să ajungă până în finala competiției.

Gabriela Ruse – nr. 127 WTA: „A fost cea mai mare bucurie și cel mai frumos cadou de ziua mea, pentru că urmează ziua mea curând. Mă bucur foarte mult că au venit atât de mulți români să mă sustină. A fost o plăcere să îi am în spatele meu și sunt foarte fericită cu rezultatul, chiar dacă nu este trofeul cel mare”.

Românca a condus cu 3-0 în primul set, însă în game-ul al treilea a început să aibă dureri puternice la gamba stângă.

Meciul s-a încheiat 6-3, 6-4 în favoarea Tamarei Korpatch din Germania.

Gabriela Ruse – nr. 127 WTA: „M-am gândit de multe ori la abandon. Chiar dacă durerile au fost la un moment dat foarte, foarte grele și aproape imposibile, mi-am dorit să închei meciul, chiar dacă la un moment dat mi-am seama, din păcate, că nu pot câștiga meciul. Am încercat să dau tot ce e mai bun pentru ei, pentru public”.

VEZI GALERIA
5 imagini

Sursa: Profimedia

Antrenorul Gabrielei Ruse a vorbit în direct la Euronews România despre această finală.

Andrei Cociașu – antrenorul Gabrielei Ruse: „Ca să poți să intri pe teren și să câștigi o finală trebuie să ai mereu un dialog intern foarte, foarte bun. Încă de când te trezești și până când intri pe teren. (…) Din păcate, acolo la 3-0 în primul set cu minge de 4-0 s-a încurcat un pic, s-a schimbat un pic dialogul intern. Au început să apară dureri, să apară o ușoară panică. Nici ușor, cu mii de oameni care te susțin și în prima finală acasă. Aș dori să menționez că e visul Gabrielei de când a luat racheta în mână”.

„Încerc mereu să îmbrățișez orice fel de presiune, mai ales ca cea de aseară, când au intrat jucătoarele pe teren și au zbierat mii de oameni pentru Gabriela… Vă dați seama că mi s-au tăiat puțin picioarele”, a mai spus antrenorul Gabrielei Ruse.

La final, tenismena noastră a dat autografe și s-a fotografiat cu cei care au venit să o susțină.

Patrick Ciorcilă – directorul turneului Transylvania Open: „Faptul că am avut o româncă în finală a însemnat o diferență foarte mare pentru turneul nostru. Am avut și un număr record de românce, șapte românce pe tabloul principal și până la urmă s-a demonstrat că ce am spus la început că facem acest turneu datorită lor și pentru ele s-a adeverit și mă bucur foarte mult că am avut o finală cu o româncă”.

Turneul de tenis Transylvania Open de la Cluj Napoca a fost la a treia ediție. În 2022 a fost votat cel bun turneu din categoria sa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE