Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Europarlamentar: Vom avea rezoluție pentru intrarea României și Bulgariei în Schengen în Parlamentul European!

Vlad Gheorghe a declarat, miercuri, că Parlamentul European ar urma să voteze o rezoluție pentru intrarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen.

Europarlamentarul USR spune că votul Austriei n-a respectat prevederile tratatelor când cancelarul Nehammer a invocat false argumente și că a solicitat Parlamentul European să meargă până la capăt cu atribuțiile sale pentru o întoarcere a deciziei.

Totodată, rezoluțiile Parlamentului European nu au valoare juridică de obicei, ci doar arată poziția politică a Parlamentului pe anumite subiecte importante aflate pe agenda Comisiei sau Consiliului. Parlamentul European a votat până acum patru rezoluții, fără caracter obligatoriu, în sprijinul aderării României și Bulgariei la Schengen.

Vlad Gheorghe: Petiție pentru ca Parlamentul să acționeze pentru apărarea românilor și bulgarilor

”E oficial: vom avea rezoluție pentru intrarea României și Bulgariei în Schengen în Parlamentul European! Tocmai s-a votat în Comisia pentru Petiții propunerea mea ca Parlamentul să acționeze pentru apărarea românilor și bulgarilor, ale căror drepturi au fost încălcate prin decizia Consiliului din decembrie 2022. Votul Austriei n-a respectat prevederile tratatelor când cancelarul Nehammer a invocat false argumente, prin urmare am cerut ca Parlamentul să meargă până la capăt cu atribuțiile sale și să întoarcem această decizie. Urmează votul din plen, dar nu sunt motive să ne îndoim că va trece rezoluția propusă.

Asta pentru că propunerea mea a fost acum adoptată cu prioritate, peste toate celelalte puncte de la votul de astăzi. Grupurile europarlamentare și colegii din Comisie au înțeles că trebuie URGENT să corectăm această nedreptate care vulnerabilizează Uniunea Europeană.

Nu putem permite niciunui stat membru să exercite cu rea-voință rolul în Uniune în detrimentul altor state. Românii și bulgarii nu sunt cetățeni de mâna a doua, iar principiile Uniunii nu pot fi încălcate nicicum, nu contează că are Nehammer alegeri, că are Putin interes să nu fim în Schengen sau că n-avem bască.

Aici la Bruxelles nu negociem principii și nu renunțăm să luptăm pentru ceea ce li se cuvine românilor de peste 10 ani: circulație liberă în spațiul unic european, fără cozi, umilințe, timp pierdut și bani aruncați la frontiere.”, a declarat pe pagina de Facebook, europarlamentarul USR.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE