Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

https://www.facebook.com/watch/?ref=embed_video&v=486251445298460Ungaria şi Turcia au încheiat un acord de cooperare strategică. Premierul ungar Viktor Orban şi Recep Tayyip Erdogan, președintele turc, au semnat acordul, luni, la Budapesta.

Viktor Orban a subliniat, într-o conferinţă de presă, după semnarea tratatului că, "în limbajul diplomaţiei, aceasta exprimă cea mai puternică posibil cooperare amicală, frăţească şi politică".

Ungaria își caută aliați

Premierul ungar a adăugat că, deşi ungurii au "pierdut secolul anterior", acum planul este de a "câştiga secolul XXI", fapt pentru care Ungaria îşi caută aliaţi, scrie Agerpres.

"La aceasta se referă acest statut de prioritate strategică", a precizat el.

”Un cadou de la o naţiune ecvestră către o altă naţiune ecvestră”

Erdogan a primit cadou de la Orban un cal negru. ”Un cadou de la o naţiune ecvestră către o altă naţiune ecvestră”, a scris Viktor Orban pe Facebook.

”A fost o afacere bună. 1 cal putere pentru 435. Bine aţi venit, domnule preşedinte Erdogan în Ungaria!”, i-a spus Viktor Orban oaspetelui turc. El a făcut aluzie, cu umor, la limuzina electrică, fabricată în Turcia, pe care a primit-o cadou, la rândul său, de la oaspetele său.

Cadoul oferit de Orban amintește de un incident din 2003, anul în care Erdogan a devenit prim-ministru al Turciei. În imagininile de atunci, care au devenit virale, Erdogan a fost surprins când cade de pe un cal.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE