Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Englezii au sărbătorit în stradă trofeul Euro 2022 la fotbal feminin. Căpitanul echipei: „Am schimbat jocul în această țară”

Echipa feminină de fotbal a Marii Britanii a sărbătorit în stradă primul titlu major în fața a mii de suporteri. Adunați în piața Trafalgar, la o zi după victoria în fața echipei Germaniei, susținătorii fotbalului feminin britanic au aclamat și aplaudat minute în șir.

Mii de fani au venit în fața scenei pe care căpitanul Leah Williamson și antrenorul Sarina Wiegman își prezentau trofeul. Marea Britanie a învins Germania în turneul feminin Euro 2022.

Record de suporteri pe Wembley

A fost un record în privința spectatorilor de pe stadionul Wembley, peste 87.000, iar asta arată creșterea calității fotbalului feminin în Europa, dar și a interesului publicului.

Leah Williamson, căpitanul echipei britanice: „Cred că Anglia a găzduit un turneu incredibil și am schimbat jocul în această țară și sperăm în Europa, în întreaga lume, dar am spus că vrem să facem din victorie moștenirea noastră și asta am făcut.”

Victoria de duminică a echipei feminine de fotbal a Marii Britanii a venit la 56 de ani de la câștigarea singurului titlu masculin major al națiunii. Și atunci a fost vorba despre o victorie în prelungiri pe Wembley în fața Germaniei la Cupa Mondială din 1966.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE