Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Enel vinde afacerea din România. Activele vor fi cumpărate de compania elenă PPC, pentru 1,26 miliarde de euro

Enel o să își vândă operaţiunile din România către grupul grec Public Power Corp (PPC) pentru 1,26 miliarde de euro. Compania a făcut anunțul joi și spune că tranzacția se va întmpla în cadrul unui plan care vizează reducerea datoriilor şi concentrarea pe energiile verzi, transmite Reuters.

Enel și Public Power Corporation S.A Grecia au semnat un acord privind vânzarea participațiilor deținute de către Grupul Enel în România. 

„Tranzacția este în conformitate cu Planul Strategic curent al Grupului Enel, care vizează concentrarea asupra a 6 țări țintă cu potențial ridicat de creștere”, au anunțat reprezentanții Enel printr-un comunicat de presă.

Cum va avea loc tranziția de la ENEL la PPC

Potrivit comunicatului oficial „Enel S.p.A. a semnat cu firma greacă Public Power Corporation S.A. un acord pentru vânzarea tuturor participațiilor deținute de către Grupul Enel în România. Acordul prevede plata de către PPC a unei sume totale de aproximativ 1,260 miliarde de euro, ceea ce evaluează societățile vândute la circa 1,9 miliarde de euro (100% din acțiuni). În plus, suma totală poate fi ajustată conform unor clauze uzuale în astfel de tranzacții precum și printr-un mecanism pentru potențiale plăți ulterioare, în funcție de valoarea viitoare a activității de retail”.

„Prin vânzarea tuturor activităților din România, continuăm planul de vânzare de active prezentat în urmă cu 3 luni în cadrul Planului Strategic 2023-2025 al Enel”, a declarat Francesco Starace, CEO și Director General al Grupului Enel.

„Suntem mândri de rezultatele obținute în România de la intrarea în țară în 2005 și apreciem munca susținută și devotamentul colegilor noștri, care ne-au permis să devenim unul dintre cei mai importanți jucători integrați în domeniul energiei în România. Suntem încrezători că un grup internațional important precum PPC va continua această poveste de succes.”

În total, este estimat ca tranzacția să genereze un efect pozitiv asupra datoriilor nete ale Grupului, ce urmează să scadă cu aproximativ 1,7 miliarde de euro. Finalizarea tranzacției, așteptată în trimestrul al treilea al acestui an, este supusă unor condiții întâlnite în mod obișnuit în acest tip de acorduri, inclusiv permisiunea autorităților antitrust competente.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE