Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Percheziţia informatică în cazul deputatului PSD Daniel Tudorache, aprobată

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Fostul primar al Sectorului 1 este urmărit penal pentru achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

UPDATE 17.20. Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, cererea DNA privind percheziţia informatică în cazul deputatului PSD Daniel Tudorache, cu 243 voturi "pentru" şi 10 "împotrivă".

Votul a fost secret cu bile.

UPDATE: Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, în unanimitate, cererea justiţiei privind încuviinţarea percheziţiei în cazul deputatului Daniel Tudorache.

Știrea inițială

Ședința Camerei Deputaților este programată să înceapă la ora 16:00, iar votul deputaților va fi secret cu bile, notează Agerpres.

Înaintea ședinței de plen, deputații din Comisia Juridică se vor întruni pentru a întocmi raportul în acest caz.

Pe 16 noiembrie, Ministerul Justiției a solicitat Camerei Deputaților încuviinţarea percheziţiei în cazul deputatului Daniel Tudorache, după ce procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte se Casaţie şi Justiţie a făcut o cerere în acest sens în dosarul nr. 161/P/2020 al DNA în care parlamentarul este urmărit penal pentru achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Daniel Tudorache, acuzat de DNA de achiziții ilegale în timpul pandemiei COVID-19

Pe 21 octombrie, DNA anunţa că fostul primar de la Sectorul 5 Marian Vanghelie şi fostul edil de la Sectorul 1 Daniel Tudorache sunt urmăriţi penal într-un dosar privind achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Este vorba despre achiziţii supraevaluate de tablete pentru elevi (75.500 bucăţi), dar şi produse necesare în perioada pandemiei de COVID-19, respectiv nebulizatoare de biodecontaminare (1.200 bucăţi) şi termoscannere (200 bucăţi), conform sursei citate.

În prezent deputat PSD, Daniel Tudorache, la data faptelor primar al Sectorului 1 Bucureşti, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE