Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Emmanuel Macron a mers în Annecy, după atacul în care mai mulți copii au fost răniți

Publicat de: Euronews

Copiii răniți în atacul din Annecy sunt în stare stabilă, a anunțat președintele Franței, Emmanuel Macron. El a mers în orașul din Alpi unde au avut loc agresiunile și a vizitat o parte din victime la spitalul din Grenoble.

Bărbatul care a atacat cu cuțitul patru copii și adulți într-un parc a fost supus unui examen psihiatric.

Eroul cu rucsac, lăudat de Macron

Emmanuel Macron a lăudat intervenția rapidă a forțelor de ordine, dar și pe tânărul care acum este cunoscut drept eroul cu rucsac.

Emmanuel Macron, președintele Franței: "Suntem în mod clar solidari mental și emoțional cu copiii și adulții care au fost afectați. Una dintre victime se află printre noi."

Tânărul de 24 de ani, care l-a lovit pe atacator cu rucsacul, a povestit că făcea un tur al catedralelor din Franța și că a acționat fără să stea pe gânduri.

Henri, eroul cu rucsac din Annecy: "Când am văzut că fuge la copiii din parc, mi-am dat seama că este un atac. În acel moment este ca și cum creierul se oprește și acționezi instinctiv, ca un animal. Mi-a fost imposibil să asist la așa ceva fără să reacționez și cu siguranță nu am fost singurul care a acționat."

Cine este agresorul

Agresorul, pe nume Abdelmasih H., este un sirian de 31 de ani, care a luptat în armata țării sale. El se află în custodia poliției și se știe că a cerut azil în Franța.

Cu trei zile înaintea atacului fusese refuzat, pentru că deja avea statut de refugiat în Suedia, unde era căsătorit cu o conațională cu care are un copil. Însă cei doi s-au despărțit anul trecut.

Potrivit martorilor, în timpul agresiunii, striga "în numele lui Isus Hristos". Încă nu se cunosc motivele din spatele faptelor sale. În parcul din Annecy, unde patru copii și doi adulți au fost răniți, localnicii au creat un altar din flori, lumânări și jucării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE