Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Franța: Copii răniți într-un atac cu cuțitul într-un parc din Annecy. Agresorul a fost prins

Publicat de: Sorin Rusu

Un atac cu cuțitul a avut loc în orașul francez Annecy, de la poalele Alpilor, potrivit ministrului de interne Gerald Darmanin, care a făcut anunțul pe Twitter.

Cel puțin șapte persoane, dintre care patru sau cinci ar fi copii, au fost înjunghiate, într-un parc aflat lângă lacul Annecy, în jurul orei locale 09:45. AFP susține că, potrivit primelor investigații, victimele au vârste în jur de trei ani.

Atacatorul a fost prins

Același Darmian a anunțat că, între timp, "atacatorul a fost prins, datorită reacției rapide a forțelor de securitate", iar autoritățile continuă cercetările.

Deputatul regional al regiunii Haute Savoie a precizat că acest atac este "ceva abominabil".

Le Figaro susține că atacatorul ar fi un sirian, solicitant de azil. Victimile au fost transportate rapid la spital, iar prognosticul este rezervat în privința a trei dintre ele, care se află în stare gravă.

La fața locului va ajunge și prim-minstrul Franței, Elisabeth Borne, iar în parlament va fi păstrat un moment de reculegere.

"Toate gândurile mele merg acum către cei răniți de acest individ înarmat cu un cuțit, din Annecy și către familiile lor. Salut mobilizarea rapidă a serviciilor de urgență, în special a Serviciului Medical de Prim Ajutor, pentru a se ocupa de victime", a fost mesajul ministrului francez al sănătății, Francois Braun.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE