Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk a dizolvat Consiliul de încredere și siguranță al Twitter, cu câteva minute înainte de întâlnirea programată

Publicat de: Mirabela Vasile

Elon Musk și-a dizolvat brusc Consiliul de Încredere și Siguranță luni seară, cu doar câteva minute înainte de a fi programat să se întâlnească cu reprezentanții companiei.

Consiliul era format de un grup consultativ format din aproape 100 de organizații independente civile, pentru drepturile omului și alte organizații pe care compania l-a format în 2016 pentru a aborda discursul instigator la ură, exploatarea copiilor, sinuciderea, autovătămarea și alte probleme de pe platformă.

Totuși, Twitter a informat grupul prin e-mail că se desființează cu puțin timp înainte ca întâlnirea să aibă loc luni, potrivit mai multor membri.

„Munca noastră de a face din Twitter un loc sigur și informativ se va mișca mai rapid și mai agresiv decât oricând și vom continua să salutăm ideile voastre despre cum să atingeți acest obiectiv”, se arată în e-mailul, care a fost semnat „Twitter”.

Vestea părea să aprofundeze tulburările care a cuprins compania în urma preluării lui Musk. Tot luni, a fost raportat că fostul oficial de top al Twitter, Yoel Roth, a fost forțat să-și părăsească locuința pe fondul escaladării atacurilor personale, inclusiv din partea lui Musk.

În calitate de șef al încrederii și siguranței la Twitter, Roth a fost implicat în multe dintre deciziile platformei cu privire la ce postări să elimine și ce conturi să suspende. Comunicările sale cu alți oficiali Twitter au fost postate în ultimele zile ca parte a ceea ce Musk a numit „fișierele Twitter”, o serie de documente interne pe care Musk le-a împărtășit și diseminat pe platformă prin intermediul jurnaliștilor, inclusiv Matt Taibbi și Bari Weiss.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE