Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

După 19 zile de comă indusă, fotbalistul Sergio Rico a transmis primul mesaj

Pe 28 mai, portarul Sergio Rico a fost dus de urgență la spital și plasat în comă indusă după ce a căzut de pe cal. Incidentul, care a fost considerat extrem de ciudat, s-a dovedit a fi unul cât se poate de serios pentru fotbalistul lui PSG, care a fost scos de la terapie intensivă miercuri.

Spaniolul în vârstă de 29 de ani și-a mai revenit și a decis să posteze un mesaj pe Instagram.

Sergio Rico a fost în comă indusă timp de 19 zile

"Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care mi-au arătat susţinere şi celor care au fost alături de mine pe parcursul acestor zile complicate. Voi continua cu recuperarea şi, pe zi ce trece, mă simt mai bine. Simt că sunt foarte norocos şi, încă o dată, vă mulţumesc tuturor. Sper să ne putem vedea în curând", a scris Sergio Rico pe contul său de Instagram.

Rămâne de văzut dacă Sergio Rico va mai putea să joace fotbal sau să-și reia viața în mod normal, având în vedere că el a avut pierderi de memorie și nu mai putea comunica o perioadă de timp. Săptămâna trecută, soția sa, Alba Silva, a precizat că Sergio și-a recuperat parțial memoria și o parte din capacitățile de comunicare. Conform publicației The Athletic, portarul ar urma să fie externat în două săptămâni din spitalul Virgen del Rocío din Sevilla.

Incidentul de pe 28 mai a survenit la scurt timp după ce PSG a câștigat al zecelea titlu de campioană a Franței și a devenit astfel cea mai titrată echipă din Haxagon, din acest punct de vedere.

Pe 28 mai, Sergio Rico se afla la festivitatea El Rocio de la Huelva, într-o zonă din Andaluzia. El călărea un cal, însă conform declarațiilor familiei sale de la acel moment, o căruță a trecut în viteză pe lângă el, iar calul pe care se afla Rico s-a speriat și l-a doborât pe fotbalist. Acesta a suferit un traumatism cranian major la impactul cu solul, dar și în urma unei lovituri pe care ar fi primit-o de la un cal, după cum spunea soția sa, citată de BBC.

Sergio Rico e legitimat la PSG din 2019, când a fost adus de la Sevilla.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE