Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Drumuri și localități blocate în Ucraina și Republica Moldova din cauza viscolului puternic

Mii de oameni au rămas fără energie electrică în Ucraina și Republica Moldova, din cauza viscolului puternic. Zeci de drumuri naționale sunt în continuare blocate. Iar în peninsula anexată Crimeea cel puțin un om a murit. Mai multe localități de pe coasta Mării Negre au fost inundate de valurile de aproape doi metri.

Viscolul puternic a afectat mai multe  localități

În Chișinău, dar și în alte localități din Republica Moldova, școlile rămân închise. De asemenea, cel puțin zece trasee naționale sunt blocate. Mai multe puncte de trecere a frontierei de la granița cu România sunt închise sau restricționează circulația camioanelor. Peste 3.000 de polițiști,  salvatori și drumari au fost mobilizați pentru deblocarea drumurilor și localităților.

Și în Ucraina, din cauza vântului și viscolului puternic, peste 2.000 de localități au rămas fără curent, iar mii de unități de transport au fost blocate în nămeți. Mai multe drumuri naționale sunt impracticabile. În regiunea Odesa, puternic afectată de vremea rea, școlile au fost închise, iar în Kiev a fost emisă alertă de vânt puternic. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel ca populația să respecte instrucțiunile salvatorilor și poliției. 

În peninsula Crimeea, anexată de Federația Rusă, cel puțin un om a murit, iar mai mulți au fost răniți din cauza vântului cu putere de uragan, care a lovit în rafale de până la 150 de kilometri pe oră. Aproape jumătate de milion oameni au rămas fără energie electrică, iar sute de persoane au fost evacuate după ce valurile mari au inundat mai multe cartiere din localitățile de pe coasta Mării Negre.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE