Dragoș Anastasiu și-a anunțat demisia din funcția de vicepremier. Spre finalul discursului, când a adus în discuție familia sa, a părut că s-a emoționat și că îi dau lacrimile.
Dragoș Anastasiu și-a anunțat demisia din funcția de vicepremier: Familia mea s-a uitat la televizor
Dragoș Anastasiu: „Nu, nu sunt șpăgar. Sunt un om onest și integru. Și când am avut întregul adevăr, m-am dus la DNA. Reforma trebuie să continue. Plecarea mea nu va opri acest lucru. Să nu se bucure prea mulți. Avem un premier decis să continue reforma. Nu, nu am mințit. Tot ce am spus a fost adevărat. Antreprenorii nu trebuie să poarte anatema incorectitudinii și nu trebuie să fie demobilizați. Nu în ultimul rând, statul trebuie să devină un partener loial. Trebuie să devină un partener loial al business-ului.
În încheiere, aș vrea să mulțumesc multor oameni. Familiei mele, care s-a uitat la televizoare. Aș vrea să mulțumesc colaboratorilor mei care s-au mobilizat atunci când le-am spus că plec în această aventură, aș vrea să mulțumesc tuturor colegilor de la Palatul Victoria și Cotroceni pentru colaborare, tuturor colegilor onești, și aș vrea să îi mulțumesc premierului României pentru că a avut încredere în mine și să îi spun că trebuie să continue pentru că e singura șansă pe care o are România astăzi. Un om atât de determinat să facă reforme”.
Întrebat despre momentul când Anastasiu a mulțumit familiei sale, afectat, luând apoi o pauză mai lungă, politologul Vladimir Ionaș spune că a fost doar o strategie.
Vladimir Ionaș, politolog: „O strategie de comunicare. Probabil cu cine și-a construit mesajul, a încercat să creeze emoție care să prindă la public și să arate că este o victimă în acest scandal. Nu e prima dată când vedem astfel de imagini, se întâmplă mereu.
Problema cu domnul Anastasiu, din punctul meu de vedere, provenea mai degrabă din istoria recentă. Domnul Anastasiu, în această guvernare, era asociat cu domnul Bolojan, cu Nicușor Dan, cu USR-ul, cu ceea ce a reprezentat această mișcare a domnului Nicușor Dan, a USR-ului, în ultimii ani, în politica românească și anume fără corupți în funcții publice, atacuri foarte dure la toți cei care erau la un moment dat acuzați de procurori că ar fi făcut ceva sau altceva și atunci nivelul de așteptare - atât al publicului care votează cu aceste partide și cu acești oameni politici, cât și ai celorlalți - era unul extrem de ridicat. I-a adus prejudiciu uriaș de imagine premierului și Guvernului României”, a spus acesta, la Euronews.