Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Două avioane s-au ciocnit pe pista aeroportului din Suceava. Pasagerii au așteptat șase ore o altă cursă

Publicat de: Euronews

Două avioane ale companiei Wizz Air s-au lovit pe pista Aeroportului din Suceava. Din primele informații, avionul care se pregătea să plece spre Dortmund a atins cu aripa o altă aeronavă fără pasageri, care staționa.

Din imaginile surprinse de o pasageră aflată la bordul uneia dintre aeronave se poate observa cum ambele avioane au aripile secționate.

Nimeni nu a fost rănit. Cursa de Dortmund a fost anulată, iar cei 174 de pasageri au fost debarcați și duși în siguranță în interiorul aeroportului. Potrivit reprezentanților Wizz Air, o altă aeronavă îi va prelua și îi va duce la destinație. Reprezentanții aeroportului au anunțat că o comisie tehnică va evalua pagubele.

Florin, pasager: „Au pornit motoarele, s-a auzit o frână bruscă, a pornit din nou și apoi s-a auzit o bubuitură puternica.”

Pasagerii au așteptat în aeroport șase ore pentru îmbarcare

Pentru cei peste 170 de pasageri care trebuiau să plece la Dortmund, incidentul de pe pista de la Aeroportul Internațional Suceava a însemnat șase ore de așteptare, de oboseală. Trebuiau să plece cu altă aeronavă la ora 19:00. Ulterior au fost anunțati de către compania aeriană că vor decola la 20 și 15 min.

Ionuț Agrigoroaie, pasager: „Prima dată ni s-a spus ora 19:00. S-a facut 19:00, am întrebat o angajată – a răspus că ajunge în 40 de minute. Am fost anunțați că zborul va fi la 20.15. E a doua oară când zbor de pe acest aeroport… nu ai un monitor, să vezi ore, zboruri, 400 de pers într-o cameră de 100 metri pătrați. Stătea fiecare cum putea.”

Milea Petrică, pasager: „Când a dat să se deplaseze aeronava, s-au auzit două bubuituri… am văzut că a fost lovit în aripă. Ni s-a spus că din cauza unor probleme tehnice trebuie să coborâm din avion și să așteptăm în sala de așteptare și să așteptăm să vină să ne ia un alt avion.”

După șase ore petrecute în sala de așteptare, pasagerii s-au îmbarcat într-un alt avion pentru a ajunge în Germania.

Anchetă la Aeroportul din Suceava

Directorul Aeroprotului Ștefan cel Mare din Suceava a menționat pentru Euronews România că mâine va fi întrunită o comisie de specialitate, formată din inspectori de la Autoritatea de Investigație a Incidentelor de Aviație, pentru a stabili condițiile accidentului și a evalua pagubele produse.

Măriuța Ioan, directorul aeroportului din Suceava: „Am întrunit o comisie de analiză, mâine dimineață urmează să ajungă la aeroport inspectorii de la autoritatea de investigații a incidentelor de aviație.”

După șase ore petrecute în sala de așteptare, pasagerii s-au îmbarcat într-un alt avion pentru a ajunge în Germania.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE