Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Doi piloți Air France au fost suspendați după ce s-au luat la bătaie în cabină, în timpul unui zbor

Doi piloți Air France au fost suspendați după ce s-au luat la bătaie în cabină și au forțat echipajul din aeronavei să intervină pentru a aplana conflictul.

Incidentul a avut loc la bordul unui avion cu ruta Geneva-Paris, în luna iunie. Potrivit ziarului elvețian La Tribune, pilotul și copilotul au avut o dispută la scurt timp după decolare și s-au luat amandoi la bătaie.

Echipajul de cabină a intervenit imediat și un membru din echipă și-a petrecut restul zborului în cabina de pilotaj cu cei doi scandalagii, a adăugat ziarul.

Un oficial Air France a confirmat că avionul a continuat zborul și a aterizat în siguranță, acesta a adăugat că disputa nu a afectat restul călătoriei.

Rapoartele vin la doar câteva zile după ce un studiu al agenției de investigare aeriană a Franței (BEA) a constatat că piloții Air France nu au rigoare în respectarea procedurilor de siguranță.

Într-un zbor din decembrie 2020 către Paris din Brazzaville în Republica Congo, s-a descoperit că piloții Air France au redirecționat avionul după o scurgere de combustibil. Echipajul a fost criticat pentru că nu a respectat procedura și a tăiat puterea motorului pentru a ateriza cât mai curând posibil.

Avionul a aterizat în siguranță în Ciad, dar raportul BEA a avertizat că motorul ar fi putut lua foc.

Air France a declarat că efectuează un audit de siguranță ca răspuns și că s-a angajat întotdeauna pentru siguranța aeriană.

Sindicatele piloților companiei au insistat, de asemenea, că securitatea este primordială pentru toți lucrătorii săi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE