Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Doi foști campioni mondiali la Formula 1, în NASCAR. Kimi Raikkonen și Jenson Button vor concura la COTA

Finlandezul Kimi Raikkonen și englezul Jenson Button vor concura în NASCAR, campionatul automobilistic american. Cei doi vor participa la etapa din Texas numită Circuit of the Americas (COTA).

Dacă pentru Raikkonen participarea într-o cursă NASCAR nu este noutate, în cazul lui Button, acesta își va face debutul la COTA.

Pilotul britanic, care a ieșit campion mondial în Formula 1 în anul 2009 își va face debutul la COTA ca parte a unui parteneriat de trei curse cu Mobil 1 Racing, scrie nascar.com. El va pilota mașina Ford Mustang cu numărul 15.

”Sunt entuziasmat de această nouă provocare și, când mă arunc în ceva, mă implic sută la sută. Nu o fac doar pentru distracție, în cadrul unei acțiuni unice. Vreau să fiu competitiv”, a spus Button, într-un comunicat al echipei.

De cealaltă parte, Kimi Raikkonen, campionul mondial la Formula 1 din 2007, revine în NASCAR și va pilota, pentru echipa Trackhouse Racing, mașina Chevrolet cu numărul 91, la COTA, anunță nascar.com.

Finlandezul, retras din F1 la finalul sezonului 2021, a mai evoluat în NASCAR pe 21 august 2022, pe circuitul Watkins Glen din statul New York.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE