Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

DNA anchetează angajările făcute de Poșta Română

Publicat de: Euronews

DNA anchetează angajările făcute de Poșta Română în ultimii 34 de ani. Procurorii anticorupție au cerut inclusiv rapoarte legate de deplasările în străinătate ale angajaților.

Valentin Ștefan, directorul Poștei Române: „Nouă ne este foarte greu să vedem ce tip de investigație au ca obiect acreditarea din cadrul Poștei și ce tip de investigații vizează activitățile care n-au legătură cu administrarea companiei. Această solicitare vizează în mod special activitățile administrative ale companiei.”

Multe documente solicitate

Până în prezent, în niciunul dintre sediile Poștei Române nu au avut loc descinderi ale procurorilor DNA, se precizează într-un comunicat, apărut pe site-ul serviciului poștal.

Valentin Ștefan, directorul Poștei Române: „Cred că este un prim pas în care se solicită un număr mare de documente: referate de necesitate, contracte încheiate, presupuse contracte pe care încercăm să le identificăm și pe care nu le găsim în cadrul companiei, diferite fișe sau rapoarte de activitate, pe care noi le-am efectuat în urma unor deplasări externe.”

Poşta Română este liderul de piaţă în sectorul serviciilor poştale. Este un serviciu folosit de aproximativ 19 milioane de români și are o rețea de 5.500 de oficii poștale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE