Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dmitri Muratov și-a vândut medalia de Nobel pentru 103,5 milioane de dolari. Banii vor ajunge la copiii ucraineni

Dimitri Muratov, laureatul rus al Premiului Nobel pentru Pace, și-a vândut medalia pentru 103,5 milioane de dolari. Banii vor merge către copiii ucraineni. Jurnalistul rus a primit premiul pentru pace, anul trecut, pentru apărarea libertății de exprimare în Rusia.

Jurnalistul rus Dimitri Muratov a fost impresionat de valoarea la care a ajuns licitația, mai ales că prețul plătit a doborât vechiul record pentru vânzarea unui premiu Nobel.

Suma fabuloasă a ajuns deja în conturile UNICEF care va distribui fondurile pentru ajutorarea copiilor din Ucraina. Jurnalistul rus a fost distins cu premiul Nobel pentru pace în octombrie 2021. El a contribuit la înființarea ziarului independent rus „Novaya Gazeta”, unde a fost și redactor-șef. Publicația a fost închisă la scurt timp după declanșarea războiului din Ucraina, în martie.

Dimitri Muratov a împărțit, anul trecut, Premiul Nobel pentru Pace cu jurnalista filipineză Maria Ressa. Cei doi au fost premiați pentru lupta dusă pentru păstrarea libertăţii de exprimare în ţările lor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE