Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Directorul centralei nucleare Zaporojie, eliberat după ce militarii ruși l-au ținut în arest

Directorul centralei nucleare ucrainene Zaporojie, Ihor Murașov, a fost eliberat luni, după ce a fost arestat vineri de către militarii ruși care controlează complexul atomoelectric.

Anunțul a fost făcut Rafael Grossi, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), conform publicației Le Monde.

„Salut eliberarea lui Ihor Murașov, directorul general al centralei nucleare ucrainene Zaporojie. Am primit confirmarea că domnul Murașov s-a reunit cu familia în siguranță”, a scris Rafael Grossi, pe pagina sa de Twitter.

Ihor Murașov a fost arestat de o „patrulă rusă”, după ce a plecat cu mașina de la centrala nucleară spre orașul Ernogodar aflat sub ocupație rusă, după cum a anunțat compania ucraineană Energoadom. Mașina în care se afla directorul centralei Zaporojie a fost oprită, iar Murașov a fost „dus legat la ochi spre o direcție necunoscută”, au mai precizat oficialii ucraineni.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitri Kuleba, a condamnat sâmbătă „arestarea ilegală” a lui Ihor Murașov.

„Această crimă reprezintă un nou act de terorism de stat din partea Rusiei și o gravă încălcarea a dreptului internațional”, a afirmat Kuleba, conform Le Monde.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE