Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Directoarea unui liceu din București: Din 80 de profesori, 72 sunt în grevă. Mediile elevilor de clasa a XII-a nu au fost încheiate

Andreia Bodea, directoarea Colegiului "I.L. Caragiale" din București, a vorbit în direct la Euronews România despre situația din liceul ei. Directoarea a spus că sunt opt profesori care se "gândesc serios" să se întoarcă la ore, pentru că simt că nu se va rezolva nimic.

Andreia Bodea, directoare: "Nu s-au întors (n. red. profesorii la catedră). Doar doi colegi de-ai noștri, de când s-a intrat în minivacanță și până acum, și-au exprimat dorința de a reveni la ore. În continuare, din 80 de profesori, în acest moment 72 sunt la grevă. Doar opt sunt la școală.

Din informațiile mele, sunt vreo cinci-șase colegi care încă sunt în grevă, dar se gândesc serios ca azi sau mâine să revină la cursuri. Există și motivul financiar, bineînțeles, pentru că noi avem contractul de muncă suspendat și începe să fie o problemă. Unii sunt dezamăgiți de impasul în care se află negocierile, se gândesc că lucrurile așa vor rămâne, deci nu mai are rost să mai fie în grevă.

Nu s-au încheiat mediile pentru elevii de clasa a XII-a. Din cei opt profesori care predau la aceste clase vor încheia mediile la rubricile lor. Ceilalți nu au încheiat situația școlară încă.”

Greva profesorilor a intrat în a treia săptămână

Profesorii sunt în grevă generală din data de 22 mai, iar marți, 6 iunie, Ministerul Educației ar trebui să facă o centralizare a profesorilor care revin la catedră. În aceeași zi, se vor discuta și scenarii legate de calendarele examenelor naționale.

Florin Lixandru, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, a declarat pentru Euronews România că o parte dintre profesori sunt dispuși să renunțe la grevă. Oficialul a făcut apel la cadrele didactice să se întoarcă la catedră, pentru ca situația elevilor să fie încheiată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE