Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Digital detox în Finlanda. Destinația unde turiștii sunt rugați să își închidă telefoanele

Pe o insulă din Finlanda, turiștii sunt rugați să își închidă telefoanele și să blocheze orice fel de distragere digitală, cum ar fi social media sau mailurile de la muncă.

Situată în partea de est a Golfului Finlandei, mica insulă Ulko-Tammio s-a declarat o zonă "fără telefoane".

"Insula Ulko-Tammio, care se află în largul coastei Hamina, va fi o zonă fără telefoane în această vară. Dorim să îi îndemnăm pe turiști să își închidă dispozitivele, să se oprească și să se bucure cu adevărat de insulă", spune Mats Selin, de la consiliul de turism Visit Kotka-Hamina, potrivit euronews.com.

Noile reguli sunt voluntare.

Ce este de făcut în Ulko-Tammio

Parte a parcului național din Golful de Est, Ulko-Tammio este nelocuită de oameni. Vizitatorii pot rămâne peste noapte în corturi sau cabane.

Traseele de drumeție șerpuiesc în jurul țărmului stâncos, iar vizitatorii pot urca pe turnurile de observare a păsărilor pentru a vedea flora și fauna rară a insulei.

La Ulko-Tammio se poate ajunge cu barca sau cu un taxi pe apă.

Beneficiile unei detoxifieri digitale

Smartphone-urile și computerele ne domină viața de zi cu zi.

Europenii stau în medie în jur de șase ore pe zi în fața unui ecran. Un detox digital poate avea beneficii uimitoare pentru sănătatea mintală.

Un studiu din 2022 a constatat că participanții care au luat o pauză de o săptămână de la social media au raportat "îmbunătățiri semnificative" în ceea ce privește bunăstarea și calitatea somnului.

Expunerea constantă la stimuli digitali ne afectează capacitatea de a ne concentra și de a gândi profund.

Un studiu realizat în 2019 la Universitatea din East Anglia a dezvăluit că o vacanță de "detoxifiere digitală" crește sentimentele de conectare și de prezență.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE