Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Der Spiegel: Și Marocul e implicat în scandalul de corupție din Parlamentul European, nu doar Qatarul

În afară de Qatar, și Marocul este implicat în scandalul de corupție care afectează Parlamentul European, relevă documentele anchetei obținute de săptămânalul german Der Spiegel.

Fostul eurodeputat italian Pier Antonio Panzeri este acuzat c-ar fi primit mită atât din partea Qatarului, cât și a Marocului, pentru a influența deciziile politicile în Parlamentul European, notează agenția EFE, citată de Agerpres.

Anchetatorii belgieni susțin că două dintre rudele lui Panzeri l-au ajutat pe fostul parlamentar european social-democrat să transporte „cadouri” pe care ambasadorul Rabatului le înmâna acestora într-o ţară din Europa de est neidentificată.

Săptămâna trecută, Pier Antonio Panzeri a fost reținut alături de Eva Kaili, fostul vicepreședinte al Parlamentului European, partenerul de viață al acesteia și de o a patra persoană a cărei identitate nu a fost făcută publică. Politicianul italian a menținut legături cu Marocul în perioada în care a fost eurodeputat, între 2004 şi 2019.

În acea perioadă, Panzeri a fost membru al subcomisiei pentru drepturile din Parlamentul European (DROI) și al delegaţiei responsabile cu relaţiile cu statele din regiunea Maghreb, mai precizează Der Spiegel.

De asemenea, fostul europarlamentar era fondatorul şi preşedintele organizaţiei pentru drepturile omului "Fight Impunity", din care făcea parte şi Francesco Giorgi, partenerul de viaţă al Evei Kaili.

În locuința Evei Kaili și în cea a lui Pier Antonio Panzeri au fost descoperiți peste un milion și jumătate de euro cash, au precizat surse din procuratura federală belgiană pentru EFE.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE