Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Denver Nuggets, campioană în NBA, pentru prima dată. Barack Obama a transmis un mesaj

Denver Nuggets a intrat în istoria NBA și a devenit campioană în premieră, după 4-1 la general în finala cu Miami Heat. În meciul al cincilea al finalei, considerat cel mai mare din istoria lui Denver, baschetbaliștii antrenați de Michael Malone s-au impus cu 94-89, după un joc spectaculos.

Sârbul Nikola Jokic a strălucit din nou. A fost cel mai bun marcator al echipei, cu 28 de puncte, 16 recuperări și 4 pase decisive și a fost desemnat MVP. În ultimele 27 de secunde, cei de la Nuggets au jucat entuziasmant.

"Du-te și câștigă meciul! 12 minute, frate, și ești în istorie!", l-a îndemnat DeAndre Jordan pe Jamal Murray, iar canadianul a fost decisiv pe final. El a încheiat partida cu 14 puncte, 8 recuperări și 8 assist-uri.

Denver Nuggets, campioană în NBA. Nikola Jokic, MVP

Cei din Miami s-au chinuit să țină pasul. Jimmy Butler a fost cel mai bun marcator de la Heat, însă cele 21 de puncte ale sale nu au ajutat prea mult.

"Chiar mă simt norocos că drumul nostru a fost unul în care am avut răbdare, unul în care am ales bine și în care am dezvoltat jucătorii. Iar în jurul lor, am adăugat cele necesare. (...) Cred că sunt alte echipe, în această ligă, care văd cum am făcut-o noi, echipe mai mici. Cred că mai multe echipe vor încerca să facă asta o marcă proprie", a spus antrenorul Michael Malone, potrivit ESPN.

Performanța celor de la Denver Nuggets a fost remarcată și de fostul președinte american Barack Obama. El a fost una dintre primele personalități care le-au transmis baschetbaliștilor un mesaj de felicitare pentru câștigarea trofeului Larry O'Brien.

"Felicitări celor de la Denver Nuggets pentru finale și impresionantului Nikola Jokic pentru că a adus acasă primul titlu din franciza NBA", a scris Barack Obama, pe Twitter.

  • Acest titlu de campioană este primul al lui Nuggets în istoria de 47 de ani a francizei NBA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE