Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De ziua lui de naștere, Marcel Ciolacu a purtat în Parlament un tricou cu mesaj împotriva violenței femeilor

Marcel Ciolacu a mers la Palatul Parlamentului îmbrăcat cu un tricou cu mesaj împotriva violenței femeilor. Premierul României a împlinit 56 de ani, marți, 28 noiembrie.

Marcel Ciolacu, înainte de a participa la lansarea campaniei 'STOP violenței împotriva femeilor', la Palatul Parlamentului.

VEZI GALERIA
5 imagini

Foto: Agerpres

Chiar cu o zi înainte, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, și George Simion, lider AUR, au avut un schimb de cuvinte dure chiar în plenul forului legislativ. Ciolacu a spus că nu a avut o discuţie cu cei doi pe această temă.

"Cred că a fost o greşeală şi din partea domnului Simion, şi din partea domnului Simonis şi cred că împreună vor găsi calea cea mai bună", a precizat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Campanie națională împotriva violenței femeilor

În România, „violenţa împotriva femeilor reprezintă o problemă cu repercusiuni în sfera drepturilor omului”, a declarat, luni, Raisa Enachi, preşedintele Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, potrivit Agerpres.

„Din 25 noiembrie a început o campanie naţională consacrată efortului nostru comun pentru eradicarea violenţei asupra femeilor şi fetelor”.

„Este esenţial să înţelegem că violenţa împotriva femeilor nu este doar o problemă socială, ci şi una cu repercusiuni în sfera drepturilor omului. Este o problemă sistemică, cu rădăcini adânci în structurile sociale şi în multe cazuri reflectă eşecul sistemului de protecţie care ar trebui să asigure securitatea şi integritatea a jumătate din populaţia ţării”, a spus aceasta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE