Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dawa, vizat de atacuri rasiste după Hermannstadt - FCSB. ”Nu sunt plătit să vă fac pe voi mai bogați”

Fotbalistul Joyskim Dawa a făcut publice mesajele rasiste pe care le-a primit, după ce a fost eliminat din meciul Hermannstadt - FCSB, scor 2-2. ”Poți fi dezamăgit, dar ai respect și nu fi rasist”, a fost reacția sportivului camerunez. Printre cei care i-au trimis mesaje cu insulte se numără și un fotbalist, motiv pentru care Federația Română de Fotbal a anunțat că a sesizat Comisia de Etică și Disciplină, scrie Gazeta Sporturilor.

Dawa a fost eliminat în minutul 60 al meciului Hermannstadt - FCSB, după un fault comis în propriul careu asupra lui Cristian Neguț. Echipa sibiană a reușit să restabilească egalitatea.

Greșeala lui Dawa i-a revoltat pe unii dintre microbiști care au lansat atacuri rasiste la adresa fundașului camerunez.

Stoperul african a publicat câteva dintre insultele pe care le-a primit pe pagina sa de Instagram. „Ești retardat?”, „Fucking n***a”, „Să mă s***, negrule” și „Mânca-mi-ai p*** de negru”.

Joyskim Dawa, după ce a primit mesaje rasiste: ”Sunt plătit să joc fotbal, nu să vă fac pe voi mai bogați”

”Greșelile fac parte din fotbal, dar nimeni nu poate să vină la mine și să mă insulte pe baza culorii pielii. Poți fi dezamăgit, dar ai respect și nu fi rasist. Apropo, banii pe care îi cheltuiți pe pariuri nu sunt treaba și responsabilitatea mea. Sunt plătit să joc fotbal, nu să vă fac pe voi mai bogați. Mulțumesc”, a scris Dawa într-un InstaStory, potrivit Gazeta Sporturilor.

Soția lui Dawa reacționează: ”Să insulți o persoană de culoare în 2023 demonstrează cât de deschis la minte ești”

Comentariile voastre sunt inacceptabile. Suntem mândri să fim negri și africani. Aș fi încântată să spun aceleași lucruri despre numărul aproape inexistent de jucători profesioniști români din prima ligă franceză.

Să insulți o persoană de culoare în 2023 demonstrează cât de deschis la minte ești, așa că ieși afară și vezi ce are de oferit lumea! Uitați-vă la echipele din toate campionatele, fără acești „negri”, fotbalul ar fi la fel de plictisitor ca meciurile voastre din Liga 2.

Mergeți și citiți-vă Biblia din nou, pentru că rasismul și pariurile sunt păcate. Am spus ce am spus și nu-mi pare rău.

Oh, și ați face bine să verificați cui trimit mesaje iubitele voastre, pentru că pare că fetelor din România le-ar plăcea la nebunie să fie cu „negrul” meu”, a precizat Sofya, soţia lui Dawa, potrivit sursei citate.

Dawa a fost insultat și de un fotbalist activ

Una dintre persoanele care i-au adresat insulte lui Dawa este Robert Stănici, fotbalist legitimat în prezent la CSM Cetatea Turnu Măgurele, club care activează la nivelul Ligii 3, seria 6, conform Gazeta Sporturilor.

„Ești retardat? Două goluri? Slab nenorocit, ești cel mai slab fundaș din Liga 1. Rahat prost, fucking n***a”, i-a scris Stănici lui Dawa.

Robert Stănici l-a acuzat inițial pe Dawa că i-ar fi măsluit mesajele. Ulterior, și-a schimbat declarația, motivând că nu el a trimis mesajele respective și că i-a fost spart contul de Instagram.

După ce scandalul a luat amploare, Stănici și-a șters contul de Instagram.

FRF intervine în cazul atacului rasist la adresa lui Dawa

„FRF a luat act de informațiile publicate în mass-media și, având în vedere că unul dintre numele vehiculate este Robert Stănici, jucător ce evoluează la Cetate Turnu Măgurele, în Liga 3, administrația FRF a sesizat Comisia de Etică și Disciplină a FRF. Federația Română de Fotbal condamnă cu fermitate un astfel de comportament și reiterează faptul că rasismul nu are ce căuta în fotbal!”, este reacția FRF pentru Gazeta Sporturilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE