Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David McCallum, actorul din „NCIS” și „The Man From U.N.C.L.E.”, a murit

David McCallum, actorul scoțian cel mai bine cunoscut pentru rolurile sale din serialul de spionaj din anii '60 „The Man From U.N.C.L.E.” și apoi, patru decenii mai târziu, din serialul polițist „NCIS”, a murit la vârsta de 90 de ani.

Într-o declarație distribuită de televiziune, fiul acestuia, Peter McCallum ,a lăudat bunătatea și devotamentul tatălui său față de familie, precum și dragostea sa pentru știință și cultură. „Cumva, chiar și la 90 de ani, tata nu a îmbătrânit niciodată”, a spus el.

David McCallum s-a alăturat serialului polițist „NCIS” atunci când a fost lansat în 2003, interpretându-l pe Donald „Ducky” Mallard și a rămas o figură familiară pe ecran până la cel de-al 20-lea sezon, anul acesta.

Înainte de „NCIS”, McCallum a fost cunoscut pentru interpretarea agentului secret rus Illia Kuriakin din „The Man from U.N.C.L.E.”, un rol care l-a transformat într-o celebritate a anilor 1960.

McCallum a primit cu două nominalizări la premiile Emmy pentru acest rol și cu o a treia pentru filmul „Teacher, Teacher” din 1969.

McCallum a publicat, de asemenea, un roman polițist, „Once a Crooked Man”s, în 2016.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE