Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Ciceo, președinte A.A.R: Aeroporturile din România sunt pregătite de foarte mult timp pentru intrarea în Schengen

Austria ne deschide poarta Schengen parțial. Ministrul austriac a anunțat oficial la postul public de radio că Viena este gata să accepte intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen în ceea ce privește aeroporturile, însă cu anumite condiții. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că solicitările Austriei nu sunt exagerate și că țara noastră trebuie să-și întărească frontierele. 

David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România, a explicat la Euronews România ce presupune intrarea în spațiul Schengen cu aeroporturile.

„Aeroporturile din România sunt pregătite de foarte mult timp. Din punct de vedere al infrastructurii fizice ne adaptăm foarte repede, dar pot să vă spun că Ministerul Afacerilor Interne și Poliția de Frontieră este pregătită, îndeplinește toate condițiile și ar însemna foarte mult pentru pasageri – o fluidizare extraordinară. Anul viitor România va avea aproximativ 26 de milioane de pasageri”, a spus David Ciceo.

Acesta a spus că dacă România va intra în acest spațiu, traficul va fi fluidizat în mod considerabil.

„Din momentul în care o persoană ajunge la aeroport, pentru zborurile în interiorul zonei Schengen dispare poliția de frontieră total, ceea ce înseamnă că dispare un timp mediu de așteptare de 10 minute la poliția de frontieră. Înseamnă un beneficiu foarte mare pentru pasageri. Noi suntem pregătiți. Săptămâna trecută am participat la o conferință internațională în ceea ce privește identificarea pasagerilor pentru că Organizația Internațională a Aviației Civile a avut și are un rol mare în ceea ce privește fluidizarea traficului, în ceea ce privește toate caracteristicile legate de un pașaport pe plan mondial și activitatea și procedurile stabilite de MAI și Poliția de Frontieră sunt foarte apreciate pe plan mondial.

Dispar împuternicirile notariale și există foarte multe facilități care vor fluidiza traficul pentru că nu va mai trebui să trecem prin zonele de frontieră. Ce este important legat de intrarea în zona Schengen – alocarea resurselor. Nu mai există pentru zona Schengen controlul de frontieră, este foarte bine pentru UE. Resursele umane și financiare ale Poliției de Frontieră vor fi alocate mult mai eficient pentru zona externă frontierei UE. Deci va fi un beneficiu inclusiv pentru UE”, a spus David Ciceo.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE