Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Beasley, directorul Programului Alimentar Mondial al ONU: Vom avea o problemă cu hrana în 2023

Directorul Executiv al Programului Alimentar Mondial, David Beasley, avertizează asupra unui iad pe pământ, din cauza repercusiunilor războiului. El le transmite liderilor lumii că securitatea alimentară trebuie să fie o prioritate, pentru că, altfel, va fi haos în întreaga lume.

"Ne confruntăm cu o problemă cu prețul alimentelor în 2022, care face ravagii în întreaga lume. Dacă nu o scoatem repede la capăt, și nu mă refer la anul viitor, mă refer la anul acesta, vom avea problemă cu mâncarea în 2023 și asta va aduce iadul pe pământ.

Pământul produce suficientă hrană pentru a hrăni toată populația lumii, peste 7,7 miliarde de oameni. Un procent de 50% din aceste alimente se produc datorită îngrășămintelor. Așa că, dacă nu ai îngrășământ, nu poți avea recolta de care ai nevoie. 

În ceea ce privește îngrășămintele, China are o interdicție completă a exportului acestor substanțe. Numărul doi, în calitate de producători de îngrășăminte din lume este Rusia, iar aceasta se luptă să exporte îngrășământul. Întreb liderii lumii, fără să îmi pese de ceea ce simt despre Rusia, China sau oricine altceva, îngrășămintele trebuie să circule pentru a aduce securitatea alimentară în restul lumii. Altfel, va fi haos în toată lumea", a spus Beasley.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE