Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Dan Diaconescu scapă de arestul la domiciliu și va fi cercetat sub control judiciar

Dan Diaconescu va fi cercetat sub control judiciar, au decis, joi, magistrații Tribunalului Constanța. Fostul patron al televiziuni OTV contestase măsura arestului la domiciliu, în timp ce procurorii au cerut în continuarea plasarea acestuia în arest preventiv. Decizia Tribunalului Constanța este definitivă.

Dan Diaconescu este cercetat într-un dosar în care procurorii îl acuză de ”două infracțiuni de act sexual cu un minor, 5 infracțiuni de folosire a prostituției infantile”.

13/04/2023 , 12:50

Dan Diaconescu scapă de arestul la domiciliu

Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis, joi, că Dan Diaconescu va fi cercetat sub control judiciar, relatează Agerpes.

"Respinge contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, ca nefondată. În baza art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de inculpatul Diaconescu Cristian-Dan împotriva încheierii nr. 353 din data de 07.04.2023, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa (...), desfiinţează în parte încheierea contestată, iar în urma rejudecării: (...) dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă inculpatul Diaconescu Cristian-Dan, cercetat pentru săvârşirea în stare de recidivă postexecutorie a infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată (...) precum şi a infracţiunii de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată", se arată în hotărârea pronunţată de instanţă.

Conform aceleiaşi surse, măsura controlului judiciar a fost dispusă pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2023 până în data de 11 iunie 2023.

Instanţa a judecat contestaţia procurorilor cu privire la măsura arestării la domiciliu luată în cazul lui Dan Diaconescu, dar şi contestaţia acestuia faţă de aceeaşi măsură.

Decizia judecătorilor este definitivă.

Săptămâna trecută, Dan Diaconescu a fost plasat în arest la domiciliu, în dosarul în care procurorii îl acuză de ”două infracțiuni de act sexual cu un minor, 5 infracțiuni de folosire a prostituției infantile”. Magistraţii Judecătoriei Constanţa au respins, atunci, propunerea procurorilor de arestare preventivă a fostului patron OTV Dan Diaconescu.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a contestat respingerea de către instanţă a propunerii de arestare preventivă a lui Diaconescu. În același timp, și Dan Diaconescu a contestat măsura arestului la domiciliu, solicitând cercetarea în stare de libertate.

Acuzațiile procurorilor în cazul lui Dan Diaconescu

Pe 6 aprilie, Dan Diaconescu a fost reținut pentru 24 de ore, în calitate de suspect. Fostul patron al televiziunii OTV este acuzat de procurori că ar fi comis două infracțiuni de act sexual cu minor în formă continuată şi cinci infracţiuni de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

În propunerea de arest preventiv, procurorii susțin că, în perioada septembrie-noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021, fostul patron de televiziune ”a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300-400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021. Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate.”

Avocatul lui Dan Diaconescu, Alexandru Murărescu, a afirmat că procurorii îl acuză pe fostul patron al televiziunii OTV că, în urmă cu trei ani, ar fi întreţinut relaţii sexuale cu două minore prostituate, fapte negate de clientul său.

"Acuzaţiile, aşa cum ne-au fost aduse la cunoştinţă prin procesul-verbal, sunt că acum trei ani ar fi întreţinut relaţii sexuale cu două minore prostituate (...). Este o vârstă cuprinsă, ca să citez, între 15 şi 18 ani. Întrebându-l pe Diaconescu despre această împrejurare, mi-a spus sec: niciodată nu am întreţinut raporturi sexuale cu prostituate", a spus avocatul, după o a doua percheziţie în apartamentul din Constanţa al lui Dan Diaconescu, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE