Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cutremur de 6,3 în vestul Afganistanului. Peste 2.000 de persoane au murit, iar sute de case au fost distruse

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 s-a produs în vestul Afganistanului, la granița cu Iran. Peste 2.000 de persoane au murit și peste 600 de case au fost distruse sau avariate.

Numărul morților din cutremure puternice care au zguduit vestul Afganistanului a crescut la 2.060, a declarat duminică un purtător de cuvânt al guvernului taliban.

Seismul a afectat orașul Herat, considerat capitala culturală a Afganistranului. Mai multe clădiri au fost grav avariate și victimele au rămas prinse sub dărâmături. Autoritățile nu exclud ca numărul victimelor să crească.

Organizația Mondială a Sănătăţii (OMS) susține că peste 600 de case au fost distruse sau parţial avariate în cel puţin 12 sate din provincia Herat. În total, 4.200 de persoane au fost afectate într-un fel sau altul de cutremur, potrivit aceleiaşi surse.

”De îndată ce a avut loc primul cutremur, toate casele s-au prăbuşit. Cei care se aflau în case au fost îngropaţi. Sunt familii despre care nu avem nicio veste”, a declarat Bashir Ahmad, în vârstă de 42 de ani.

Sâmbătă, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că „se aşteaptă ca numărul victimelor să crească pe măsură ce operaţiunile de căutare şi salvare continuă”.

În Herat, considerată capitala culturală a Afganistanului, numeroşi locuitori şi comercianţi au fugit din clădiri imediat ce a avut loc primul cutremur.

Provincia Herat, care are o populaţie de 1,9 milioane de locuitori conform cifrelor Băncii Mondiale, este, de asemenea, afectată de secetă de ani de zile, ceea ce a dus la blocarea multor comunităţi.

În Afganistan au loc des cutremure puternice. Anul trecut, un seism a provocat moartea a peste o mie de oameni în două provincii din estul țării asiatice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE