Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cutremur cu cel puțin 1.000 de morți și 1.500 de răniți, în Afganistan

Publicat de: Euronews

UPDATE 13:54 Cel mai recent bilanț: peste 1.000 de morți și 1.500 de răniți, conform guvernului afgan. Numărul victimelor este așteptat să crească.


UPDATE 13.30:
Papa Francisc şi-a exprimat miercuri „compasiunea" faţă de victimele cutremurului din Afganistan.

„În ultimele ore, un cutremur a făcut victime şi a provocat pagube semnificative în Afganistan. Îmi exprim compasiunea faţă de răniţi şi faţă de cei afectaţi de cutremur și mă rog în special pentru cei care şi-au pierdut viaţa şi pentru familiile lor. Sper că, cu ajutorul tuturor, suferinţele dragului popor afgan pot fi uşurate", a declarat suveranul pontif în limba italiană la finalul audienţei sale generale săptămânale din Piaţa Sfântul Petru.

UPDATE 12.39: Agenția oficială de știri din Afganistan publică, pe contul de Twitter, imagini din zonele grav afectate de seism.

UPDATE 12:30: Peste 900 de persoane și-au pierdut viața și aproximativ 600 au fost rănite, în urma cutremurului, transmit agențiile de presă internaționale.

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a zguduit miercuri mai multe zone dens populate din Afganistan şi Pakistan, conform Institutului American de Geofizică (USGS).

Majoritatea deceselor confirmate au fost înregistrate în provincia Paktika, unde o sută de persoane au murit, iar 250 au fost rănite, a declarat directorul Autorităţii pentru gestionarea dezastrelor din cadrul administraţiei talibane, Mohammad Nassim Haqqani.

Alte decese au fost raportate în provinciile estice Nangarhar şi Khost, a precizat oficialul adăugând că autorităţile continuă să evalueze pagubele.

Jurnalistul Hamza Azhar Salam, de la The Pakistan Daily, a publicat pe Twitter imagini cu clădiri lovite de cutremur în țara vecină, Afganistan.

Cutremurul s-a produs la o distanţă de aproximativ 44 kilometri de oraşul Khost, în sud-estul Afganistanului, la o adâncime de 51 de kilometri, potrivit USGS, informează Agerpres.

Nu au fost raportate pagube sau decese în Pakistan imediat după producerea seismului.

Cutremurul a fost resimţit pe o rază de aproximativ 500 de kilometri de aproximativ 119 milioane de locuitori din Pakistan, Afganistan şi India, a indicat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) într-un mesaj pe Twitter.

Seismul a fost resimţit în capitala Afganistanului, Kabul, precum şi în capitala Pakistanului, Islamabad, conform relatărilor martorilor postate pe site-ul EMSC şi pe Twitter.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE