Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cutia milei cu POS. Credincioșii pot face donații contactless, cu cardul sau cu telefonul

Publicat de: Euronews

Cutia milei are forma 2.0. Credincioșii care vin să se roage în Catedrala Sfântul Iosif din București au posibilitatea de a face donații contactless, cu cardul sau cu telefonul. Inițiativa a pornit de la numărul mare al solicitărilor credincioșilor, spun reprezentanții Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București.

POS-urile din Catedrala Sfântul Iosif au fost montate acum, deși Arhiepiscopia Romano-Catolică dorea montarea acestor dispozitive de mai mulți ani.

Pr. Dr. Șerban Tarciziu-Hristofor, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București: Această inițiativă a instalării pos-urilor s-a născut ca o necesitate, atunci când multe persoane care azi nu mai poartă cu ele sume importante de bani și își fac plățile folosindu-se de card sau telefon, atunci, pur și simplu, au voit să facă plăți și la biserică și au regretat faptul că nu avem noi instalat un pos.

În cutia electronică pentru donații, credincioșii pot dărui 5, 10 sau 50 de lei din portofelul lor electronic, în contul Catedralei, fără a fi nevoiți să introducă și cod pin.

Pr. Dr. Șerban Tarciziu-Hristofor, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București: Orice pos este conectat cu un cont bancar al instituției, al Arhiepiscopiei și, cu siguranță, orice pos înregistrează și suma, de cine a fost depusă, când a fost depusă și contabilitatea este mult mai ușoară. Este un cont de instituție și, sigur, trece pe la serviciul de contabilitate cu toate regulile de funcționare.

Enoriașii sunt încântați de idee

”Mi se pare o idee foarte bună, pentru că nu întotdeauna avem la noi bani cash. Acest lucru se practică și în afară, ceea ce facilitează donația tuturor. Dacă au sau nu cash, nu mai contează”.

”Pe lângă faptul că este un mijloc mai facil pentru a putea dona, implică o transparență ridicată a banilor a trasabilității banilor care se donează, pentru că, fiind într-un cont, se poate verifica foarte ușor că ajung unde trebuie să ajungă. Este un lucru foarte bun că tehnologia ajunge și în biserică și sperăm că se va ajunge și puțin mai departe de pos-uri”.

”Consider că e un lucru benefic, adică biserica se adaptează timpurilor noastre și posibilitatea de a dona cu cardul este, cum v-am zis, benefică pentru noi, tinerii, în general, mai ales că nu avem sume cash la noi, în general”.

Cutia milei în variantă electronică are un avantaj suplimentar: împiedică potențialii hoți să fure banii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE