În minivacanța de 1 mai, puteți încerca un sport mai special - echitația. Cluburile sunt deschise în perioada aceasta. Cursanții învață mai întâi cum să interacționeze cu animalele, ceea ce este în sine și o formă de terapie. Cei mai dedicați sunt desigur, copiii, iar unii dintre ei se antrenează să devină adevărați sportivi.
Un cal ca D’Artagnan este bun pentru curse, fiind un animal de anduranță, mai mic de statură decât unii dintre colegii săi găzduiți la un club de echitație de lângă București.
Alexandra Cernian, cursant avansat: „Urmărim să fie un cal liniștit, ascultător, să ne dăm seama dacă avem chimie cu el, dacă ne potrivim, să putem face un cuplu bun, e foarte important în sportul acesta. Am început dintr-o pasiune din copilărie, o pasiune față de cai. De un an am revenit așa cu elan și facem antrenamente constante. Stai, D’Arty, ne-am găsit o rutină și o disciplină”
Pentru începători, o primă lecție de echitație durează o jumătate de oră și costă în jur de 130 de lei.
Cristina Ciunga, antrenor de echitație: „Verificăm un pic mobilitatea copilului sau a adultului, dacă este atent, dacă se sincronizează, dacă se coordonează. La unii avem probleme cu ușoara teamă pe care o au față de cai și față de înălțime și încercăm să lucrăm pe partea asta un pic în prima lecție. După aceea, ne trebuie echipament dacă vrem să mergem înainte, să venim mai des, din ce în ce mai des”.
Desigur, acesta este și singurul sport unde lucrezi în echipă cu un alt suflet care are voința lui și stările lui
Pentru cursanții dedicați, un abonament lunar poate costa între 1000-2000 de lei la un club de echitație. Iar adevărații pasionați, care ajung să participe la concursuri, își cumpără caii pe care astfel de centre îi găzduiesc și unde se pot face antrenamentele profesioniste.