Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum și-au luat rămas bun oamenii de la cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii

Marea Britanie și-a luat rămas bun de la regina Elisabeta a II-a în urma unor funeralii de stat la care au participat numeroși demnitari, dar și oameni simpli. În rândul mulțimii s-au aflat persoane de toate categoriile sociale, vârstele și de toate naționalitățile. Emoțiile pe care acestea le-au resimțit pe parcursul zilei, atât în jurul Palatului Westminster, dar și în timpul cortegiului funeral au variat de la consolare până la respect față de viața reginei.

Oamenii în doliu s-au adunat pe străzile Londrei pentru a vedea cum sicriul reginei este dus de la Westminster Hall la Westminster Abbey.

A durat foarte mult, a fost emoționant, a fost o ocazie foarte specială pentru că așa ceva nu se va mai întâmpla niciodată în viața noastră. A fost foarte interesant să observ întreg procesul și să văd respectul pe care oamenii îl au pentru ea și dragostea pe care i-au purtat-o. A fost impresionant”, a spus o britanică.

Regina Elisabeta a fost cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, cu o domnie de peste 70 de ani.

„Chiar am simțit că a fost un moment cu adevărat spiritual. Mi-a plăcut cum regina și-a împărtășit întotdeauna credința și cred că a fost un lucru bun să onorăm acest aspect. Ea ca persoană, ca regină, conducând prin exemplu și spunând din punct de vedere spiritual ceea ce crede și fără să se teamă de acest lucru. Așa că eu cred că am avut cu toții de câștigat”, a mai spus o participantă.

Cei care și-au dorit să îi aducă un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a au îmbrăcat drapelul Marii Britanii.

„Am simțit un sentiment de consolare și cel mai important este că toată lumea a fost prezentă pentru a susține ceea ce a făcut pentru noi toți ca regină”, a spus o femeie.

„Probabil că atunci când a trecut sicriul, nu am realizat că acest lucru chiar se va întâmpla. Am fost pur și simplu wow”, a precizat o fetiță.

Oamenii au stat ore întregi în picioare doar pentru a încerca să vadă sicriul reginei înainte de înmormântare.

Unele persoane îndoliate purtau pancarte făcute pentru Majestatea Sa, insigne sau steagul Marii Britanii.

„A fost foarte, foarte emoționant. Totul a fost organizat foarte bine. Este o experiență, mai important decât să mă uit la televizor, este mai bine să vin aici și să urmăresc de la fața locului, chiar dacă voi avea de suferit tot restul săptămânii din cauza genunchilor”, a mai spus o britanică.

VEZI GALERIA
6 imagini

Liderii mondiali s-au adunat la înmormântare.

Coloana de mașini a președintelui Joe Biden se îndrepta spre înmormântare. El este doar unul dintre numeroșii lideri mondiali care au venit la funeralii.

Membrii familiei regale s-au deplasat în spatele sicriului reginei, în drumul spre Westminster Abbey.

Prințesa Ana și Regele Charles al III-lea și-au salutat mama în timp ce aceasta era purtată către Westminster Abbey.

Oamenii s-au adunat în toată Marea Britanie pentru a asista la înmormântare.

Publicul urmărește transmisiunea funerară a Reginei Elisabeta pe ecranul din Hyde Park.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE