Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum face față Europa valului de caniculă. Un oraș din Germania a pus în funcțiune un sistem special de pulverizare a apei

Valul de căldură extremă s-a răspândit la nivelul întregii Europe. Locuitorii din marile orașe se confruntă cu temperaturi sufocante, iar meteorologii avertizează că riscurile pentru sănătate sunt majore, în condițiile în care numărul victimelor caniculei este în creștere.

Pe măsută ce canicula înaintează, principala preocupare pentru majoritatea europenilor este cum să se răcorească. Pragul de 40 de grade a fost depășit deja și în Germania, iar pentru a lupta cu arșița, autoritățile orașului Koln au pus în funcțiune un sistem special de pulverizare a apei.

Experții avertizează că anii următori vor fi și mai complicați

În Țările de Jos, unde temperaturile au atins maxime record, oamenii s-au înghesuit pe plaja din Haga. 19 iulie a fost cea mai fierbinte zi de la începutul lunii și a treia cea mai călduroasă din istorie. Experții spun că de vină sunt schimbările climatice și avertizează că anii următori vor fi și mai complicați.

Moartea în Madrid a unui lucrător al Serviciior de Salubritate, în urma unui accident vascular cerebral, a reamintit despre pericolul temperaturilor ridicate. Acest caz tragic a declanșat dezbateri intense cu privire la condițiile de muncă la temperaturi extreme.

Valul de căldură a perturbat transportul feroviar în Marea Britanie

Iar în Marea Britanie valul de căldură a perturbat transportul feroviar. În condițiile în care țara se confruntă cu cele mai ridicate temperaturi din istorie, circulația mai multor trenuri a fost anulată. Este și cazul stației King's Cross din Londra, unde mai mulți călători au rămas blocați.

Localnic: „Toate trenurile sunt anulate din cauza căldurii. Nu înțeleg. Au trenuri și în Australia. Ei lucrează. Care e problema aici?”

Pentru a ajuta animalele să facă față caniculei, lucrătorii unei grădini zoologice din Belgia iau măsuri speciale. Animalele primesc alimente înghețate și beneficiază de dușuri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE