Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cristina Neagu, amendată cu 4.000 de euro după ce a criticat dur arbitrajul. EHF: Comportamentul, lipsit de fairplay

Cristina Neagu, aleasă de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, a fost amendată de EHF cu suma de 4.000 de euro, pentru critici aduse arbitrajului. În mai 2023, sportiva a reclamat dur arbitrajul, la finalul meciului pierdut de CSM în fața echipei daneze Team Esbjerg.

”Comportamentul afișat de jucătoare a fost considerat ca fiind o încălcare a principiilor fundamentale ale principiului fair-play-ului.

Prin urmare, Curtea de Handbal a decis joi că va trebui să plătească o amendă de 4.000 de euro, ca urmare a folosirii de către aceasta a unui limbaj disprețuitor la adresa arbitrilor EHF.

Jumătate din amendă a fost impusă cu suspendare, sub rezerva unei perioade de probă de un an, începând cu data acestei decizii.”, potrivit deciziei publicate pe site-ul EHF.

Ce a declarat Cristina Neagu

Pe 7 mai 2023, Team Esbjerg a învins CSM cu scorul 33 la 31, după ce în tur daneze au câștigat la patru goluri diferență. În meciul retur, echipa bucureșteană intrase la pauză cu două goluri diferență și cu speranța că poate întoarce scorul și obține calificarea în Final Four.

În repriza secundă, însă, arbitrii au eliminat definitiv două jucătoare de la CSM București, pe Emilie Hegh Arntzen şi Crina Pintea, o decizie puternic criticată de Cristina Neagu la finalul meciului.

”Este hoție pe față! Am arătat că suntem echipă de Final Four, dar e greu 7 contra 9. E greu să lupți contra sistemului”, a mai spus Neagu după meci.

”Arbitrajul a fost într-o singură direcție. Pur si simplu, când oamenii au ceva cu tine îți arată lucrul acesta nevorbind. Am încercat să discut cu arbitrii, dar nu mă băgau în seamă. Nu mă pot lupta cu sistemul. E a doua mare hoție pe care o trăiesc după campionatul European împotriva Muntenegrului.

Să trăiești un asemenea lucru pe teren propriu pentru mine e de nedescris. Sunt atât de dezamăgită pentru că simți că oricât ai munci, alții decid pentru munca ta.

Efectiv, m-am săturat ca alții să decidă pe muncă mea. Vreau să pierd sau să câștig dacă sunt bună sau nu sunt bună.”, a mai sus sportiva.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE