Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Credincioșii și-au luat rămas-bun de la Papa Emerit Benedict al XVI-lea

Lumea întreagă și-au luat rămas-bun, astăzi, de la Papa Emerit Benedict al XVI-lea. Oficialități italiene și credincioși de pe tot globul continuă să vină la Vatican, pentru a-i aduce un ultim omagiu.

Papa Emerit Benedict al XVI-lea a fost depus la Bazilica Sf. Petru, de la Vatican. Timp de trei zile, oamenii au avut șansa să-i aducă un ultim omagiu fostului suveran pontif. Peste 60.000 de oameni au venit în prima zi pentru a-și lua rămas-bun de la Benedict al XVI-lea, primul Papă care a demisionat, însă a continuat să fie prezent în viața Vaticanului.

Oficialitățile italiene au adus un ultim omagiu

Președintele Sergio Mattarella și prim-ministrul Giorgia Meloni și-au luat rămas bun în privat, înainte ca publicul larg să vină să își aducă ultimele omagii.

Mulți oameni au venit special la Roma pentru a-i plânge moartea, în timp ce alții se aflau deja în oraș. Unii dintre aceștia vor să participe și la înmormântarea propriu-zisă de joi, care va fi oficiată de Papa Francisc.

Este pentru prima dată când un Papă va fi înmormântat de succesorul său.

Cum a fost perceput Papa Benedict de credincioși

 „Suntem din Bavaria, Germania. Am venit cu autobuzul, împreună cu alți 50 de tineri. Vrem să vedem funeraliile. Tocmai l-am văzut pentru ultima oară pe Papă. A fost un mare teolog și un mare om, cu adevărat un model de urmat”, a spus un tânăr german.

„Am venit din România pentru că am urmărit întotdeauna munca Papei (Benedict al XVI-lea – n.red.). Am mai venit de câteva ori la Roma, dar nu l-am putut vedea, așa că de data aceasta am venit ca să-mi iau rămas bun”, a precizat o femeie din România.

„Nu l-am putut vedea depus în bazilică, de aceea vrem să rămânem până mâine și să participăm la înmormântare. Să-i aduce un ultim omagiu acestui mare Papă care întruchipează smerenia”, a spus o femeie din Italia.

Măsuri de securitate drastice pentru funeralii

Între timp, pe măsură ce Vaticanul se pregătește pentru înmormântare, au început să fie intensificate măsurile de securitate în capitala Italiei.

Aproximativ 1.000 de polițiști vor fi mobilizați pe străzile Romei și va fi instituită zonă de interdicție aeriană deasupra Vaticanului.

Membrii familiilor regale din Europa și reprezentanți ai bisericilor creștine din lume vor veni în Italia pentru a participa la eveniment.

Deși Papa Emerit Benedict al XVI-lea a menționat că își dorește o înmormântare simplă, este deja sigur că acest eveniment va fi memorabil.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE