Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Crăciunul la muncă. Oamenii care lucrează de sărbători nu se plâng și spun că s-au obișnuit

Chiar dacă pentru majoritatea dintre noi sărbătorile de crăciun înseamnă zile liniștite, de odihnă, pentru alții aceste zile sunt ca oricare altele, cu program normal de mers la muncă. Euronews vă prezintă câțiva dintre acești oameni, care lucrează în aceste zile.

”Sunt un Moș debutant, am preluat de la alt Moș care s-a pensionat. Ne-am obișnuit să muncim de Crăciun, așa se bucură și cei mici și cei mari, scap la 22:00 din tură, vă luam la o plimbare cu noi, dar fără sania cu reni”, a spus un vatman din Capitală. 

”Mi-a plăcut, a venit șoferul, ,Moș Crăciun și mi-a dat bomboane, m-am bucurat”, a mărturisit un copil din tramvai. 

Șoferii se bucură de trafic mai lejer în aceste zile, dar chiar și așa, agenții de circulație sunt la datorie.

MAI a anunțat ca 1.400 de polițiști de la rutieră au fost scoși pe străzi pentru a asigura siguranța traficului. Dar nu doar polițiștii au fost la muncă de Crăciun. 

”Ne facem doar datoria. Mereu muncim de sărbători. Încă n-am apucat să ne bucurăm de sarmale, poate mâine”, a spus un asistent de ambulanță.

Vânzătorii care lucrează în aceste zile în târgurile de crăciun nu se plâng, spunând că sunt obișnuiți să-și petreacă sărbătorile la muncă.

”E o zi normală pentru noi, dar departe de familii, vânzări mai slăbuțe ca în alți ani, ne place aici ca mai interactionezi cu oamenii”, a explicat o vânzătoare dintr-un magazin cu cozonaci. 

”Facem Crăciunul cu toții aici e ceva normal, îi așteptam pe oameni să vină, sunt din Constanța, încă n-am gustat bunătățuri, doar după muncă”, a precizat o altă vânzătoare. 

A doua zi de Crăciun este considerată tot zi liberă și abia de miercuri ne vom întoarce cu toții la muncă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE